Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Vă Amintesc

2021-01-26 19:37:08

Ce sunt uleiurile esențiale?Sunt multe daruri pe care le primim zilnic: aer, apă, mâncare, viață și, mai ales, sănătate.


S-ar putea spune că sănătatea noastră este cel mai puternic atu al nostru, deoarece ea ne influențează modul în care gândim, ne mișcăm, activăm, interacționăm și evoluăm.
Acest dar al sănătății poate fi găsit în natură, în plante, în uleiurile esențiale. Ele au fost folosite cu mult timp în urmă, fiind unul dintre cele mai puternice mijloace disponibile care pot ajuta corpul nostru să se vindece singur.
Uleiurile esențiale sunt extracte volatile care conțin compuși aromatici ce se găsesc în frunze, flori, rădăcină, tulpină, scoarță, în semințele plantelor sau în coaja citricelor. Volatilitatea determină ca uleiurile esențiale să își schimbe rapid starea dintr-o formă a materiei în alta(solidă, lichidă, gazoasă), este caracteristica ce le face extraordinar de potente.
Atunci când deschizi sticluța de ulei esențial doTerra vei simți rapid aroma puternică a plantelor din care a fost extras, moleculele volatile trec rapid din stare lichidă în stare gazoasă.
Partea fascinantă a uleiurilor esențiale este modul în care acestea ajuta creierul uman. Acesta este protejat de o membrană care împiedică pătrunderea în creier a substanțelor toxice, nocive, dar și a unor medicamente sintetice(98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa această membrană).
Unii constituenți ai uleiurilor esențiale, cum ar fi Frankincense și Sandalwood au capacitatea de a interacționa cu receptorii pentru glicină, dopamină si serotonină, având efecte terapeutice.
Chiar dacă unele uleiuri nu traversează bariera hemato-encefalică, ele au capacitatea de a ajuta creierul indirect, prin efectele bulbului olfactiv.
Fiecare ulei esențial are o aromă specifică determinată de partea plantei din care a fost extras, precum și de structura sa chimică. Chimia plantelor este afectată dacă terenul pe care cresc este pulverizat cu substanțe toxice. Uleiurile esențiale sunt obținute prin distilarea cu aburi sau presarea la rece(proces unic pentru coaja citricelor și scoarța de copac). Produsul final reprezintă un ulei esențial cu grad terapeutic ridicat.
Calitatea uleiurilor esențiale este cea mai importantă caracteristică, factorul primordial în alegerea uleiurilor esențiale îl constituie gradul de testare, să ne asigurăm ca sunt certificate ca fiind pure, potente, naturale și autentice.
Interesul pentru uleiurile esențiale crește în mod accelerat, deoarece ele s-au dovedit a fi o bună prima alegere pentru a ne păstra pe noi înșine și pe cei apropiați sănătoși.
De ce sa alegem uleiurile esențiale doTerra?
Uleiurile esențiale doTerra sunt:
- Pure: mai mult decât organic.
- Sigure: certificat , fără urme de pesticide sau chimicale
- Potente: compuși activi naturali, de 10-70 ori mai puternice decât planta în sine
Uleiurile esențiale doTerra sunt supuse la 8 teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic.
Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com astfel încât orice sticlă de ulei esențial doTerra are un cod ce poate fi verificat pe acest site si se poate vedea buletinul de analize.