Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

ULEIURILE ESENŢIALE ŞI SISTEMUL IMUNITAR

2020-10-07 06:31:39

„ Mă îmbolnăvesc des. Copiii mei se îmbolnăvesc des. Ce ulei ne întărește imunitatea?”

Această întrebare este adresată frecvent. Toată lumea vrea un sistem imunitar puternic pentru propria persoană și pentru cei dragi. 

Suntem într-o goană extraordinară după „imunitate” și există o vastă gamă de produse care ne promit sprijin și în care ne punem toată speranța. Fruntași suntem și la consumul de antibiotic. Și la alimentația nesănătoasă. Și la stres. Și mai ales la… nefericire,  lipsa curajului de a ne întoarce către noi și către cei dragi.

Frica, stresul fac parte din viața colectivă. Mulți nu știu că sunt depresivi sau anxioși. Cei mai mulți caută vinovați în exterior și se descarcă cum pot. În toată nebunia asta începem să somatizam. Iar imunitatea pălește și ne imbonavim tot mai des. Am avea opțiunea să conștientizam și să căutăm cauzele, însă mereu alegem să tratăm simptomele. Așa ajungem să căutăm cele mai bune suplimente și metode prin care să ne întărim sistemul imunitar pentru că e mai simplu să iei niște pastiluțe decât să privești în tine și să cauți cauzele.

Sănătatea emotională ar trebui să ne fie unul dintre cele mai importante obiective. Este exact ceea ce stă la baza piramidei imunitătii. Igiena psiho-emotională aduce cu ea echilibru și în mod natural este urmată de alimentație sănătoasă, mișcare, liniște, încredere în capacitătile noastre și ale copiilor noștri, optimism și pozitivitate. Dacă pe langă toate aceste lucruri integrezi și aromaterapia, te asigur că nu vei avea nevoie niciodată de suplimentele care-ți promit rezistentă în fața bolilor.

Sistemul imunitar este diferit de alte sisteme din organism prin aceea că nu este o structură fizică, ci un ansamblu de interacţiuni complexe care implică diferite organe, structuri şi substanţe, printre care globulele albe, măduva spinării, vasele limfatice şi organele, celulele specializate din anumite ţesuturi ale organismului  şi substanţe specializate numite factori de ser, care sunt prezente în sânge.

Ideal, toate aceste componente conlucrează pentru a proteja organismul împotriva bolilor şi a infecţiilor.

Sistemul imunitar luptă împotriva microorganismelor care produc boli şi care îngreunează procesul de vindecare. Sistemul imunitar este cheia luptei împotriva oricărei probleme a organismului, începând cu micile zgârieturi de la bărbierit şi pînă la virusurile mutante care abundă în zilele noastre. Chiar şi procesul de îmbătrânire poate fi asociat mai degrabă cu funcţionarea sistemului imunitar decât cu trecerea timpului.

Auzim des, totuși, despre uleiuri care susțin sistemul imunitar. Fac ele cu adevărat asta? Uleiurile esențiale nu întăresc sistemul imunitar. Nu în sensul clasic cu care suntem cu toții obișnuiți. Ele ne întăresc pe noi, în întregimea noastră, nu au acțiune strictă asupra sistemului imunitar (există câteva uleiuri care își aduc aportul). Se vorbește mult despre acțiunea uleiurilor esențiale pe planul fizic deoarece această acțiune este mult mai ușor de demonstrat. Avem studii care le confirmă potențialul antiviral sau antibacterian, știm în ce fel ajung la creier și cum pot influența planul psihic, 

Practic toate uleiurile aromatice au proprietăți bactericide și promovează producerea de celule albe din sânge și, de asemenea, ajută la prevenirea și tratarea bolilor infecțioase. Persoanele care folosesc în mod regulat uleiuri aromatice sunt mai rezistente la boli, răceli și gripă. Conform părerilor specialiştilor doTERRA uleiurile esențiale și alte produse  din plante pot fi considerate substanțe  cu acţiune de prevenţie  universale , care au o serie de avantaje față de alți agenți preventivi. O atenție deosebită a fost acordată proprietăților imunomodulatoare și antioxidante ale uleiurilor esențiale.


Foarte multe persoane care au integrat aromaterapia în viața lor au constatat, la un moment dat că nu se mai îmbolnăvesc și dacă o fac, se întâmplă rar. 

Le-a întărit uleiul X imunitatea? Nu! Dar fiecare contact cu uleiurile pentru diferite scopuri, i-a adus mai aproape de o stare de bine. Iar starea de bine le-a adus sănătate și rezistentă. Așa acționează uleiurile esențiale. Cu blândețe!

În concluzie, uleiurile esențiale nu îți vor întări sistemul imunitar în sensul în care te aștepți să o facă, nu vor merge la ținta stabilită de tine. Ele acționează într-un mod mult mai fîn, progresiv, căutând acces către sursele problemelor.

 Tu pune la bătaie disponibilitate și răbdare, iar ele își vor face treaba, mai ales dacă combini aromaterapia cu igiena psihoemoțională, alimentație sănătoasă, mișcare, somn.

Sursă: doTERRA

3