Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Uleiuri suport pentru glanda tiroidă

2020-08-27 16:22:30

Recomandării : Dr. Mariza SnyderGlanda tiroidă este una din cele mai importante structuri ale corpului și folosirea uleiurilor esențiale a fost o strategie eficientă folosită de mii de ani.

Hormonii triiodotironina și tiroxina reglează metabolismul și procesele metabolice în corp și sunt sintetizați de glanda tiroidă. Acești hormoni afectează și influențează sinteza proteinelor, dezvoltarea țesuturilor, diferențierea creșterii celulare, absorbția vitaminelor și nenumărate alte funcții vitale ale corpului. 


Menținerea unui echilibru perfect al tiroidei este dificil și o serie de condiții de sănătate  pot determina creșterea sau scăderea producției hormonilor tiroidieni.


Hipertiroidismul apare atunci când se produc prea mulți hormoni tiroidieni și glanda se mărește, apar simptome ca anxietatea, nervozitatea, transpirația, slăbiciunea musculară, pierderea în greutate neașteptată, bătaie de inimă neregulata, schimbări în tiparul ciclului menstrual și dificultăți de somn.


Pe de altă parte hipotiroidismul înseamnă prea puțini hormoni care se produc, ceea ce poate să ducă la letargie, creștere în greutate, variații de dispoziție, constipație, căderea părului, pierderea memoriei și creșterea colesterolului. Există condiții  de mediu care determină  scăderea hormonilor tiroidieni cum ar fi – nivele toxice de iod, expunere la litiu si chiar anumite  boli autoimune. Echilibrarea nivelelor hormonilor tiroidieni este are o importanță critică, la acest echilibru  ajuta uleiurile esențiale.


Uleiurile esențiale fundamentale pentru tiroidă sunt:

Frankincesce - ulei esențial de tămâie

Clove - ulei esențial de cuișoare

Lemongrass - ulei esențial din iarba de lămâita

Peppermint - ulei esențial de mentă 

Myrrh - ulei esențial de smirnă 

Melaleuca - ulei esențial din arbore de ceai

Alte uleiuri esențiale recomandate: Rozmarin, Melissa, Clary Sage, Geranium, Petit grain,  Cedarwood. 




Dr. Mariza Snyder ne vorbește în articolul de mai jos despre uleiurile esențiale utile pentru susținerea sănătății glandei tiroide. Iată, pe scurt, despre ce uleiuri esențiale este vorba:


🌱Frankincense - Uleiul esențial de tămâie este supranumit "Regele Uleiurilor" pe bună dreptate. Tămâia oferă suporta nivel celular și asigură sănătatea endocrina si imunitara si reduce inflamatia. Acestea sunt absolut esențiale dacă aveți probleme cu tiroida sau suferiți de afecțiuni autoimune ca Hashimoto.

Frankincense este de mare ajutor in afecțiunile tenului lipsit de strălucire, uscat care vin la pachet cu afecțiunile tiroidei. Dr. Mariza ne încurajeaza sa adăugăm câteva picături direct pe piele. 


🌱Clove - ulei esențial de cuişoare 

Atunci cand suferim de stres cronic corpul eliberează hormonul cortizol. Tot corpul are de suferit din aceasta cauză, dar mai ales glanda tiroidă. Uleiul esențial de cuisoare ajuta la reglarea raspunsului de stres al corpului. Puteti simti o stare imediata de calm datorită aromei sale.


🌱Lemongrass - ulei esențial din iarbă de lămâita

Întrucât tiroida depinde de anumiți nutrienți pentru a funcționa optim, sistemul digestiv trebuie susținut de uleiul esențial din iarba de lămâiță. 

Acest ulei poate ajuta la reglarea impulsurilor inflamatorii ale corpului si ajuta celululele ce sunt asociate cu repararea tesuturilor deteriorate (cum ar fi glanda tiroida),acțiuni esențiale pt cei care suferă de Hashimoto și hipotiroidism.

De asemenea, poate fi adăugat în apa de baut sau smoothie.


🌱Myrrh - ulei esențial de smirna

Ofera beneficii nu doar pentru piele, dar asigură și o stare emoțională sănătoasă si dă un boost sistemului imunitar. Are proprietăți puternice de curatare, ce pot actiona ca antioxidanti in corp, si ajuta corpul sa filtreze toxinele.

Corpul uman sintetizează chimicale numite cytokine, care joacă un rol major în evoluția bolilor autoimune ale tiroidei. Un beneficiu major al uleiului esențial de smirna este că poate opri celulele să producă cytokinele, împiedicând astfel organismul să atace glanda tiroidă. 


🌱Lavander - ulei esențial de lavandă 

Util nu doar pentru problemele pielii, dar având și proprietăți aromaterapeutice uimitoare ce calmeaza instant corpul si mintea, uleiul esențial de Lavandă este un sprijin suplimentar pt cei care suferă de tiroidă. Linalool-ul, principalul constituent al lavandei, a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății cognitive și a abilităților.


🌱Peppermint - ulei esențial de mentă 

Este un ulei puternic care acționează asupra sistemului nervos central și asupra abilității celulelor de a fi stimulate. Uleiul esențial de mentă stimulează tiroida inactiva, fiind de mare ajutor pentru cei care suferă de hipotiroidism. Extrem de utila și pentru cei care suferă de călduri și transpirații specifice afecțiunilor tiroidei. 


🌱Melaleuca - Tea Tree/Arbore de ceai

Avand 92 compusi, uleiul de arbore de ceai sustine reproducerea celulara si remodelarea țesuturilor. Uleiul esențial de arbore de ceai ajută la refacerea și reactivarea glandei tiroide.

Ca și uleiul esențial de smirna, Melaleuca previne formarea citokinelor și menține la un nivel scăzut inflamația din corp datorită constituentului terpinen-4-ol. 


✅Dr. Mariza Snyder ne recomandă un blend pentru susținerea tiroidei:

6-8 picături Lavender (lavandă) 

5 picături Frankincesce (tămâie) 

5 picături Clove (Cuișoare) 

5 picături Lemongrass (iarba de lămâita) 

5 picături Myrth (smirna) 

5 picături Peppermint (mentă) 

Se completează cu ulei fracționat de cocos până se umple recipientul de 10 ml. 

Se aplică pe gât, în zona tiroidei, de 2-3 ori pe zi. 

Sursa: Dr. Mariza Snyder


Traducere Anca Pricopie

Specialist certificat în uleiuri esențiale 

                             🌱🌱🌱🌱🌱