Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Uleiuri Fierbinti

2021-04-01 10:14:10

Uleiurile esențiale sunt minunate! Adevărate comori la casa omului dacă sunt folosite înțelept.

Fiecare tip de ulei esențial conține compuși diferiți, uneori de ordinul sutelor, ceea ce în condiții de laborator nu se poate obține. 
Da, compușii uleiurilor esențiale pot fi creați și sintetic în laborator (pentru industria parfumurilor ca și materie primă ieftină), dar în acest caz nu mai au capacitatea curativă (dacă ați mai încercat diverse uleiuri esențiale și nu ați văzut nici un efect în afară de parfum, probabil acesta era motivul), mai mult, aduc doar daune sănătății noastre. Uleiurile adevărate, naturale, pure, acționează prin sinergie, adică prin acțiunea simultană și în aceeași direcție a mai multor compuși.
Vom face o mica lecțiedechimie, deoarece azi vreau să vă prezint uleiurile fierbinți, sau uleiurile hot, care au un conținut înalt de fenoli și aldehide: Oregano, Thyme, Cinnamon Bark, Cassia, Ginger, Clove, Black Pepper, și amestecurile ce le conțin, în special On Guard.
Uleiurile din această categorie sunt extrem de potente, au arome puternice(în special mirodeniile ce pot fi folosite și în bucătărie pentru un plus de gust și savoare), iată de ce le tratăm cu o anumită doză de respect, și nu le lăsăm la îndemâna copiilor niciodată.  
Fenolii sunt antiseptici, antimicrobieni și întăresc sistemul imunitar, datorită proprietăților antioxidante. Aceste uleiuri esențiale trebuie diluate întotdeauna, deoarece irită pielea. Asigură-te că diluezi uleiul esențial cu un ulei vegetal înainte de a aplica pe piele. Altfel, pot apărea iritațiila nivelul pielii. Diluându-le, uleiurile esențiale vor intra mai lent în piele, astfel vei primi maximum de beneficii utilizându-le în siguranță. 
Uleiurile cu un conținut înalt de fenoli au capacitatea de a ”dezbrăca” virușii și bacteriile de membrana, cu aceasta, deschizând ușa moleculelor de ulei esențial, pentru ca acestea să creeze un scut de luptă împotriva factorilor nocivi.
Aldehidele, deși se găsesc în plante în cantități mici, sunt cunoscute pentru parfumul lor puternic și sunt deseori ingredientele-cheie pentru aroma generală a unui ulei esențial. Uleiurile esențiale cu conținut înalt de aldehide, la fel cu fenolii, pot cauza iritații cutanate atunci când sunt utilizate pe o piele sensibilă, așa că trebuie diluate corespunzător. 
Principalele efecte pentru sănătate:
• Protejează împotriva factorilor dăunători din mediul extern
• Calmează emoțiile
• Sprijină sănătatea funcției gastrointestinale și a digestiei
• Antivirale, antiseptice, antibacteriene (sunt uleiuri cu statut de antibiotic natural)
• Antioxidante
• Antifungice
• Antiparazitare
• Vasodilatatoare și încălzitoare (răceli, nevralgii, circulație deficitară)
• Mucolitice
• Imunomodulatoare
Știai că în secolul al XV-lea, autoritățile franceze au scutit de închisoare un grup de hoți în schimbul amestecului lor secret aromatic? Acest amestec de plante puternice îi proteja în timp ce ei jefuiau casele în perioada epidemiei de ciumă neagră. Acest amestec conținea uleiuri esențiale de cuișoare, rozmarin, eucalipt și alte mirodenii.

1  
15