Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

TURMERIC

2020-07-05 16:13:29

Condimentul atat de frecvent in bucataria asiatica si cea indiana care scade nivelul inflamatiei din organism. Atunci cand este asociat cu ghimbirul sau cu piperul, prorietatile antiinflamatoare ale turmericului cresc.

1️⃣ Turmericul si efectul sau antioxidant

Curcumina are puternice proprietati antioxidante, neutralizand radicalii liberi si stimuland enzimele antioxidante ale corpului. Cu ajutorul curcuminei, organismul tau se apara mult mai bine de actiunea radicalilor  liberi, iar rezistenta sa creste.


2️⃣ Turmericul te ajuta sa reduci #inflamatiile

 Alimentele antiinflamatoare sunt cunoscute pentru efectul lor in prevenirea si combaterea bolilor cronice si degenerative – de inima, cancer, Alzheimer.


3️⃣ Turmericul iti mentine #rinichii sanatosi

Este cunoscut faptul ca, pentru un organism detoxifiat, care isi indeplineste corect functiile, o pereche de rinichi sanatosi reprezinta o conditie de baza. Atunci cand acestia sunt afectati, o serie de toxine trec in sange, cu urmari dintre cele mai grave. Turmericul sprijina buna functionare a rinichilor, iar consumul frecvent al acestui condiment impiedica retentia de apa din organism.


4️⃣ Turmericul are rol neuroprotector.

Cercetarile in privinta capacitatii turmericului de a lupta cu nemiloasa maladie Alzheimer nu sunt deloc putine. Una dintre cele mai importante evidentiaza faptul ca degradarea celulelor nervoase este incetinita de actiunea curcuminei din turmeric. Aceasta previne aparitia placilor dintre neuroni, reduce stresul oxidativ si imbunatateste fluxul sangvin cerebral.


5️⃣ Turmericul si combaterea cancerului

Pentru cancer nu exista inca vindecare, dar o alimentatie santoasa, bazata pe fructe si legume, poate sa creasca efectul mecanismului natural de aparare al organismului tau impotriva acestei cumplite boli. Folosirea regulata a turmericului in preparatele tale culinare poate sa impiedice raspandirea celulelor canceroase, iar organismul tau le va recunoaste mai usor si le va distruge mai eficient. Cercetarile au aratat ca anumite forme de cancer (cum ar fi cel de prostata, de colon, de san si pulmonar) sunt de aproape 10 ori mai rar intalnite in India, unde se consuma mult turmeric, fata de alte continente (cum sunt cel american si european), unde curcuma se consuma ocazional.


6️⃣ Detoxifierea ficatului cu turmeric

La nivelul ficatului, turmericul actioneaza prin cresterea productiei de enzime, cu ajutorul carora acest organ isi indeplineste functiile mai rapid si cu mai mare eficienta. In aceste conditii, riscul de a dezvolta boli hepatice devine mai mic.


7️⃣ In special in Orient (acolo unde este mult mai cunoscut decat in tara noastra), turmericul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru probleme legate de digestie, probleme hepatice, infectii de diferite tipuri, pe post de #cicatrizant si ca remediu impotriva artritei reumatoide.