Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Sistemul Respirator

2021-02-04 07:05:53

Astazi incepem ziua cu 2 uleiuri tari dragi si folositoare familiei mele:AIR/BREATHE a fost primul ulei cu care am intrat in aceasta lume minunata a uleiurilor esențiale.

Am primit o mostră mica la o prezentare si cand l-am folosit intr-o noapte pe Filip care avea nasul înfundat, am fost uimită de cat e de bun. De atunci e nelipsit la noi in casa si sta pe noptiera in fiecare noapte. Mie imi desfunda nasul cand sunt cu alergia la ambrozie, pe Filip il ajuta la crizele de astm si pe sotul sa nu mai sforaie. 

Rol principal: amestec de uleiuri esențiale pentru sistemul respirator.

Denumire generica:  Respiratory Blend.

Ingredinte: dafin (Laurel), mentă (Peppermint), eucalipt (Eucalyptus), arbore de ceai (Melaleuca), lămâie (Lemon), ravensara (Ravensara), cardamom (Cardamom).

Precauții de utilizare : trebuie diluat pentru a putea fi folosit pe pielea copiilor sau piele sensibilă. 

Atenție: întrucât conține ulei esențial de lămâie, este contraindicată expunerea la razele solare sau ultraviolete (UV) timp de 12 ore după aplicarea topică.

Moduri de utilizare: A T 

A-romatic T-opic 

Principalele proprietati: antibacterian, antiviral, antifungic, expectorant, repară celulele și țesuturile, ameliorează astmul. Folosind Air poți diminua și elimina simptomele de răceală, bronșite, durere de gât, sinuzită, tuse, congestie nazală. Decongestionează sinusurile, combate infecția pulmonară și ameliorează simptomele alergiei.

Stiati ca...

Air este extrem de util a fi folosit pe perioada somnului, datorita proprietatilor sale de eliberare a cailor respiratorii si, astfel, de oxigenare a organismului?

La ce folosim uleiul Air/Breathe?

1. Pneumonie și astm. Se difuzează sau se aplică sub nas sau pe piept.

2. Alergie. Se inhalează din palme sau se aplică sub nas.

3. Tuse și congestie. Se difuzează sau se aplică sub nări sau pe puntea nazală și pe piept.

4. Bronșită și gripă. Se difuzează și/sau se aplică pe piept.

5. Probleme cu somnul. Se difuzează împreună cu uleiul esențial Lavender și/sau se aplică pe tălpi.

6. Respirație îngreunată. Se difuzează sau se aplică pe piept.

7. Astm indus de exerciții fizice. Se difuzează sau se aplică pe piept.

8. Eliberează căile respiratorii. Pune o picătură din amestecul Air și o picătură de ulei esențial Wintergreen într-un vas cu apă fierbinte. Apoi, așază un prosop umed peste cap și inspiră profund. Este surprinzător cât de mult ajută!

9. Antrenament în sala de sport? Răcire și încălzire forțată, oameni transpirați, praf… ce combinație neplăcută pentru plămânii noștri! Aplică Air înainte de a începe exercițiile sportive pentru a te revigora și a-ți îmbunătăți respirația pe timpul antrenamentului.

10. Împrospătarea respirației în spațiile închise. Aerul curat este o raritate în spațiile închise, fie că este vorba de o călătorie cu avionul sau mijloacele de transport în comun, sau momentul în care intri într-o încăpere cu animale de casă sau un spațiu în care există mucegai. Când te confrunți cu nevoia de aer proaspăt, eliberează-te mental și emoțional prin aplicarea unei picături de Air.

11. Blocaj de inspirație, lipsă de chef la locul de muncă? Soluția este simplă: pune o picătură de Air în palmă, freacă palmele una de alta și respiră adânc din mâini. Susținerea sănătății căilor respiratorii îți va îmbunătăți concentrarea și te va ajuta chiar și să te relaxezi mai ușor!

12. Energizare mentală. Mixul de uleiuri Air conține ulei esențial de eucalipt, care este cunoscut pentru a ajuta la stimularea activității mentale și pentru energizarea mentală. Uleiurile puternice de mentă, lămâie și arborele de ceai sunt toate incluse în amestecul Air și sunt perfecte pentru te ajuta să te simți în formă.

13. Un alt instrument pentru a înlătura un obicei nesănătos. Renunțarea la un viciu este foarte dificilă. Ocazional, efectele secundare ale acestor vicii afectează respirația. Uleiul Air te va ajuta să lupți cu obiceiurile nesănătoase, promovând respirația mai ușoară, menținând în același timp sănătatea pulmonară și a gâtului.

14. Sforăit si apnee: pentru a-l aplica pe piept și sub nasul celui care te ține treaz cu sforăitul său.



Cum ne ajuta emotional:

Amestecul Air este un amestec ce sprijina sistemul respirator si se adreseaza celor care isi doresc eliberarea sentimentelor de jale si tristete. Ei se lupta sa respire si literalmente se simt sufocati de aceste emotii pe care nu si le-au exprimat. Plamanii si caile respiratorii se simt ca blocate, impiedicand aerul si emotiile sa fie eliberate. Radacina acestor senzatii o reprezinta sentimentul de a nu fi iubit, jalea dupa o iubire neimpartasita. Deseori ei se inchid din frica de a nu fi raniti din nou, nestiind daca iubirea de care au nevoie este langa ei. Nu au incredere daca e in siguranta sau nu sa se deschida si sa paseasca in viata. Air ne incurajeaza sa eliberam jalea si tristetea si sa primim iubirea autentica si vindecarea.

Amestecul Respiratiei ne invita sa ne eliberam – expiratie si sa primim – inspiratie si astfel, sa imbratisam viata prin respiratie. Ne insufla curajul de a ne deschide.

Asa cum inspiram si expiram in fiecare clipa, avem oportunitatea sa scoatem din noi emotii vechi, depozitate de ani si ani si sa dam voie unei noi vieti si unor noi posibilitati sa intre in mintea si corpul nostru. Chimia din intregul corp, implicit si emotiile, se transforma atunci cand respiram corect si complet. Air ne incurajeaza sa ne echilibram viata prin expirare = eliberarea a ceea ce ne aduce durere si inspirare = a primi  curaj, lumina si speranta pentru un viitor fericit si linistit. Fizic, este de ajutor in problemele respiratorii si favorizeza o respiratie sanatoasa.



EUCALYPTUS

Denumirea plantei: uleiul esential Eucalyptus al doTERRA se extragedin planta eucalyptus radiata

Partea plantei din care se extrage: frunze.

Procesul de extractie: distilare la abur.

Constituenti principali: eucaliptol, a-terpineol

Principalele proprietati: antiviral, antibacterian, expectorant, analgezic, hipotensiv, dezinfectant, insecticid, antireumatic, imunostimulator, decongestionat.

Amestecuri in care se regaseste: OnGuard, HD Clear, Air/Breathe, TerraShield.

Se potriveste cu urmatoarele uleiuri esentiale: Cardamom, Peppermint, Rosemary

Moduri de utilizare: A T I

A-romatic T-opic I-ntern

Precauții de utilizare: trebuiediluat, intrucat poate cauza reactii de iritatii ale pielii.



Stiati ca...

uleiul esential Eucalyptus a fost  utilizat in primul razboi mondial pentru a controla infectiile si virusul influenza?



La ce folosim uleiul Eucalyptus?

1. Congestie, tuse, bronsita si pneumonie: aplica piept si la baza nasului. Difuzeaza sau inhaleaza din palme.

2. Zona Zoster, malarie, raceala si gripa: aplica pe talpi sau pe coloana, difuzeaza.

3. Astm, sinuzita si probleme respiatorii: inhaleaza din palme sau aplica, diluat, pe piept si talpi.

4. Febra si sensibilitate la caldura: aplica pe coloana impreuna cu Peppermint pentru racorire.

5. Oboseala si durere musculara: dilueaza si maseaza pe muschii suprasolicitati.

6. Pietre la rinichi: maseaza usor pe zona rinichilor sau pe zonele cu durere.

7. Celulita: dilueaza si maseaza zona afectata.

8. Durere de ureche si otita: dilueaza si aplica in fata si in spatele urechii.

9. Probleme si cancer la san: dilueaza si maseaza pe sani.

10. Ceata mentala: inhaleaza din palme, impreuna cu Rosemary.

11. Crampe menstruale: aplica diluat pe zona abdominala.

12. Acarieni: pulverizeaza o solutie de apa in care ai adaugat 10-15 pic de ulei esential Eucalyptus.

13. Dezinfectant: adauga 10-15 picaturi intr-o sticla cu pulverizator si completeaza cu apa pentru a obtine un dezinfectant universal.



Cum ne ajuta emotional:

Din punct de vedere emotional, numit si Uleiul Starii de Bine, eucaliptul poate sprijini sufletul care e constant agatat de o stare de sanatate lipsita de consistenta. Astfel de persoane au perioade cand sunt bine, dar revin repede la un disconfort banal al sistemului respirator. Eucaliptul ii ajuta pe cei aflati intr-un tipar de sanatate instabila, facandu- i sa-si doreasca starea de bine. Ne incurajeaza sa vedem cu mintea ca exista o problema si sa eliberam emotiile atasate starii de sanatate fluctuante in permanenta. Eucaliptul poate fi privit ca o ancora care linisteste sufletul si ii sugereaza o reinoire a vietii si a sanatatii intr-un corp si spirit centrate.

Eucaliptul se adreseaza unei teme profunde emotionale si spirituale, acea nevoie de a avea o sanatate instabila. Astfel te sprijina in descoperirea proprie a modului de gandire care creeaza continuu aceasta instabilitate a starii de bine. Aceste credinte includ ganduri ca “nu merit sa fiu sanatos”, “asa sunt eu, asa m-am nascut”, “singura modalitate in care pot avea o pauza e sa ma simt inconfortabil din cand in cand”. Eucaliptul ne sustine in a ne gasi curajul de a infruta aceste credinte si de a ne elibera de atasamentele daunatoare. Eucaliptul ne sprijina in procesul nostru de a ne asuma responsabilitatea propriei sanatati, de a ne gasi increderea ca nevoile si dorintele pot fi indeplinite inclusiv atunci cand suntem sanatosi, ne invata cum sa ne revendicam starea de bine permanenta.

Meridianul protector al inimii depoziteaza uneori resentimente si amintiri ale insultelor si batjocurilor. Uleiul esential de Eucalyptus ne poate ajuta in munca noastra de a da drumul acestor emotii calm, fara explozii de ostilitate. Eucaliptul ne invita sa ne regasim spiritul de supravietuitor, reconectandu-ne cu puterea noastra interioara, dezvoltand in noi credinta nestramutata in abilitatile noastre si in sprijinul divin. Si, pe parcursul acestui proces propriu, sa ajungem sa dizolvam indoielile si negativismul, miscandu-ne inainte, cu un spirit calm si cu o minte deschisa ca sa putem vedea cu claritate drumul care ni se asterne in fata.




1  
1