Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

OBOSEALA ....

2020-07-07 04:50:31

Oboseala suprarenala sau "burnout" este una din afectiunile cu care se confrunta generatia noastra. Glandele suprarenale sunt doua glande mici, localizate cate una in capatul superior al fiecarui rinichi. Desi foarte mici, ele au un rol esențial in supravietuire si adaptare la ....

.......conditiile schimbatoare ale mediului. Acestea produc hormoni care regleaza metabolismul, sistemul imun, tensiunea arteriala , precum si asigura mentinerea sanatatii aparatului reproducator. Unele simptome de burnout pot fi: oboseala indiferent de cate ore dormi, pofte alimentare dulce sau sarat (eu le bifez cu succes pe amandoua LOL), dificultati de adormire, iritabilitate, dureri de cap, epuizare fizica, etc. 

Prin urmare, trebuie sa avem maaare grija de ele. Uleiurile esentiale pot fi si ele extrem de utile in sprijinirea functiei glandelor suprarenale.

Lime - un ulei esential minunat care inlatura oboseala mentala si stimuleaza gandirea pozitiva. Este un ulei recomandat si in protocolul impotriva depresiei;

Peppermint - este un ulei revigorant si un mic "sut de trezire cand te simti obosit";

Cinnamon bark - asigura sprjin atat sistemului endocrin, cat si sistemului nervos. Ofera un boost de energie si stimuleaza sistemul imunitar. La fel ca si Copaiba potenteaza proprietatile uleiurilor cu care este amestecat;

Lavender - calmeaza, relaxeaza si ofera un somn mai linistitor;

Helichrysum - asigura regenerarea si functionarea corecta a terminatiilor nervoase si tesuturilor conjunctive. Este un analgezic minunat. Sustine functionarea normala a pancreasului, fierii si ficatului. Se recomanda folosirea acestuia in situatii tensionate si pline de incarcatura negativa.

Clove - are proprietati analgezice, antidepresive, antiinflamatoare. Este unul dintre uleiurile de baza in protocolul de "burnout".

Rosemary - scade stresul, prin reducerea nivelului de cortizol cand este inhalat.

Separat de utilizarea uleiurilor si pentru obtinerea unor rezultate consolidate este necesar sa avem un stil alimentar echilibrat (care sa contribuie la alcalinizarea corpului), sa ne hidratam suficient, sa facem miscare, sa incercam sa ne bagam la somn nu mai tarziu de 22.00.

1