Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

NB .... 🌙

2020-10-23 21:21:32

Dormi suficient ? Te simți odihnit la trezire ? Dacă răspunsul este negativ, atunci postarea aceasta este pentru tine dedicatiepentrubufnite. Așa sunt eu de când mă țin minte, iar informația pe care o voi împărtăși aici mi-a răspuns la multe întrebări.

Somnul este un proces fiziologic de necesitate vitală. Atunci când noi dormim, celulele noastre muncesc pentru a sprijini funcționarea sănătoasă a creierului și a întregului nostru organism. 

În timpul somnului de calitate, corpul nostru restabilește multe funcții pe care le solicită în timpul zilei, cum ar fi reglarea temperaturii, un sistem imunitar puternic, echilibrul hormonal și o  poftă de mâncare echilibrata.


 Toți acești factori ne influențează calitatea vieții.

Fără un somn suficient, corpul nostru nu produce suficiente citochine (celulele care răspund de imunitatea noastră) și nici nu reușește să aducă echilibru în fonul nostru hormonal. 

Aceasta duce la:

• Memorie scăzută

• Schimbări de comportament  (privarea de somn ne face sa devenim irascibili, sensibili si predispuși la crize emoționale, care in mod repetat, conduc către anxietate si chiar depresie)

• Slăbirea sistemului imunitar 

• Risc de diabet 

• Dereglări hormonale

• Scăderea dorinței sexuale

• Creșterea in greutate  (semnalele responsabile cu starea de sațietate, pe care le transmite creierul, devin neechilibrate, astfel suntem tentați sa mâncam necontrolat)

• Risc de boli cardiovasculare 

• Epuizarea glandelor suprarenale

• Lipsa echilibrului 

Pentru îmbunătățirea somnului de multe ori oamenii sunt nevoiți să recurgă la remedii extreme, hormoni și produse sintetice, aparent inofensive, însă efectele adverse de lungă durată ale acestora sunt foarte serioase, ele avand proprietati cumulative, pot lăsa uneori urmări pentru toată viața.

Iată de ce, pe lângă o rutină de somn corectă, alimentație moderată, bogată în nutrienti, un stil de viață activ, pace sufletească, hidratare corespunzătoare, deci tot ce înseamnă abordare holistică, vă propun o listă de uleiuri esențiale care vă pot veni în ajutor dacă sunteți o bufniță, la fel ca și mine:

💧Serenity – blendul pentru un somn odihnitor

💧Balance – blendul pentru echilibru sufletesc

💧Cedru – uleiul ce ajută la somnul profund 

💧Lavanda – calmant, relaxant

💧Tămâie – unul dintre uleiurile sacre, de mare ajutor pentru suflet și corp

💧Vetiver – calmează emoțiile și redă claritate minții, cu el somnul e magic

💧Calmer – calmantul numarul unu mai ales pentru copii, dar și pentru maturi

💧Adaptiv – blendul care regenerează celulele nervoase