Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

MELISSA

2020-07-03 19:55:48

Cine n-are roinita, sa-si cumpere ! 😊‼ Varianta roll-on face parte din kit-ul BulgarianFlowersCollection🏵 Roinita este o planta perena care are un miros puternic de lamaie. Denumirea stiintifica este MelissaOfficinalis, asa ca uneori mai este numita si "melisa".

Ea provine din aceeasi familie din care face parte si menta si are numeroase beneficii pentru sanatate.


🏵 Roinita protejeaza impotriva problemelor inimii si ale ficatului.


🏵 Uleiul esential de roinita poate, de fapt, sa scada valoarea trigliceridelor1 si, totodata, poate sa imbunatateasca sinteza colesterolului in ficat. Acelasi studiu1 pe animale din 2012 a scos la iveala aceste rezultate si in aceeasi cercetare s-a aratat ca inhalarea #uleiuluiesential de roinita reduce unii dintre factorii care pot duce la o dezvoltare perpetua a celulelor canceroase hepatice.


🏵 Reduce tensiunea arteriala si protejeaza inima

Un alt beneficiu uleiului esential din roinita are legatura tot cu functionarea inimii, iar oamenii de stiinta spun ca planta ar putea fi capabila sa protejeze inima de diverse tipuri de leziuni sau degradari. Cercetatorii studiului 2 au administrat un extract oral din planta roinita la animale, in cadrul unui studiu din 2016. Acest extract a dus la o reducere a ritmului cardiac si la o scadere a tensiunii arteriale si, cand a fost administrat in doze mai mici, a indicat o rezistenta fata de anumite afectari sau degradari ale muschiului inimii.


🏵 Un aliat cu proprietati #antivirale

Extractul de roinita (Melissa officinalis) ar putea avea un efect antiviral asupra virusului herpeSimplex, spun oamenii de stiinta. Un alt studiu a indicat faptul ca uleiul de roinita impiedica virusul ce provoaca herpesul sa penetreze celulele. Persoanele care vor sa foloseasca acest remediu din roinita ar trebui sa aplice uleiul diluat pe leziunea cauzata de virusul herpes simplex, cu un betisor steril de urechi, de trei sau de patru ori pe zi, pentru a obtine cele mai bune rezultate.


🏵 Uleiul de roinita ar putea fi un aliat si pentru diabetici.

Uleiul esential de Melissa officinalis ar putea ajuta persoanele cu hiperglicemie, potrivit unui alt studiu. Cercetatorii au descoperit ca uleiul esential de roinita a incurajat celulele sa consume glucoza. Testul a fost efectuat in laborator, nu pe oameni, insa studiul sugereaza ca uleiul ar putea fi benefic pentru concentratia de glucoza din sange, cand o persoana il foloseste intr-un difuzor de aromaterapie sau cand il aplica pe piele.


🏵 Roinita poate ajuta in caz de #insomnie si alte tulburari ale somnului

Cercetatorii au descoperit in cadrul unui studiu (5 ) din 2006 o ameliorare cu 70-80% a simptomelor (stari de #neliniste, dificultatea de a adormi sau de a ramane adormit) in cazul copiilor la care s-a administrat o doza combinata cu valeriana.


🏵 Poate trata starile de #greata.

Avand in vedere ca are un impact asupra sistemului #digestiv, roinita poate sa ajute si la ameliorarea starilor de greata. O analiza din 2005 a avut in vedere rezultatele mai multor studii efectuate asupra proprietatilor roinitei, iar cercetatorii au descoperit ca planta poate fi utila in tratarea simptomelor #gastrointestinale, cum ar fi greata.


🏵 Sedativ, reglator psiho-emoţional, stimulent al memoriei, antispastic, analgezic, stomahic, coleretic şi colagog, carminativ, antiseptic, slab antidiareic, antiemetic, antiherpetic, antitiroidian, antigonadotropic, în boala Alzheimer reduce agitaţia şi îmbunătăţeşte procesele cognitive, administrată seara favorizează instalarea somnului, #antitumoral, stimulează pofta de mancare.


Contribuie la:


- armonizarea stării psiho-emoţionale


- funcţionarea în condiţii optime a memoriei


- protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apare la nivelul aparatului cardiovascular şi stomacului


- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:

      - reducerea spasmelor intestinale

      - stimularea producerii şi eliminării de bilă

      - reducerea stărilor de greaţă

      - creşterea poftei de mancare


INTERN:


Se utilizează ca adjuvant în: stări de nervozitate, stress, anxietate, atacuri de panica, depresie, insomnii, afecţiuni gastro-intestinale pe fond nervos, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, tulburări de memorie, dureri de cap, migrene, nevralgii, vertij (ameţeală), hipertiroidie, ulcer gastro-duodenal, dischinezii biliare, indigestii, meteorism (balonare), colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, greţuri, vărsături, boala Alzheimer, herpes.


EXTERN:


- Se utilizează ca adjuvant în: răni, eczeme, herpes bucal şi genital. 

- Cicatrizant, antiseptic, calmant, antiherpetic.

1