Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Infertilitatea

2021-04-08 14:15:59

atât de multe cauze posibile ale infertilității (complicate la dublu fiindcă in procesul de concepere a copilului sunt implicate doua ...

persoane) găsirea problemei principale poate implica multa presiune, emoții negative, demoralizare si o tristețe adânca ce provine din instinctele materne/paterne neîmplinite. Multe persoane care se confrunta cu infertilitatea apelează la intervenții medicale precum tratamente cu hormoni, medicamente farmaceutice si proceduri intruzive. De cele mai multe ori, aceste tratamente nu funcționează si sfârșesc prin a mânca cuplurilor o mulțime de timp, bani și speranțe. Aici merită de analizat ce e natural și ce nu e natural și multe alte aspecte.
Exista cel puțin 8 hormoni diferiți (general vorbind) responsabili pentru capacitatea noastră de concepere:
Estrogenul: Responsabil pentru ciclurile de producere, este principalul hormon sexual feminin si este esențial pentru un libido sănătos.
Progesteronul: Adesea menționat ca hormonul sarcinii, acesta joaca un rol-cheie in dezvoltarea fătului, ciclul menstrual, mucusul cervical, debutul contracțiilor, dezvoltarea sânilor, si ajuta la prevenirea nașterii premature.
Hormonul foliculostimulant (FSH): Stimulează formarea si maturizarea ovulelor si a spermei.
Hormonul de eliberare a gonadotropinelor: Responsabil pentru stimularea eliberărarii de FSH (Hormon de stimulare foliculară).
Hormonul luteinizant (LH): Declanșează ovulația la femei și producția de testosteron la bărbați.
Testosteronul: Principalul hormon sexual masculin.
Oxitocina: Joaca un rol-cheie in variate comportamente, inclusiv in orgasm, recunoașterea socială, lipirea de perechea aleasa, anxietate si comportamentul matern.
Vasopresina: Are un rol important in comportamentul social, motivația sexuala, lipirea de perechea aleasa si răspunsurile materne la stres.
Uleiurile de baza in sustinerea fertilitatii:
CLARY SAGE  (predominant) - uleiul hormonal (echilibreaza sistemul hormonal), dar si sedativ (sa calmeze creierii femeia si in general sistemul nervos), dar si mucolitic (trompele sunt infundate de multe ori de mucus), regleaza ciclul menstrual, si in general imbunatateste starea de spirit. Emotional - uleiul claritatii si viziunii; sustine omul atunci cand se simte deconectat spiritual sau altfel spus, stimuleaza creativitatea.
GERANIUM - alta floare si tot un echilibrator hormonal, in general un ulei esential extrem de versatil pe care il folosesc la multe amestecuri, dar si detoxifiant. Emotional - uleiul dragostei si a increderii si lucreaza pentru ca omul sa recapete empatia, increderea, iertarea, gingasia, toleranta etc.
FENNEL - e un condiment, dar cel mai "hormonal" condiment , este si anti-inflamator, mucolitic etc. Emotional - uleiul responsabilitatii si n-ar fi rau ca femeia si cuplul sa isi aduca aminte ca o sarcina, un copil - pornind de la conceptie este responsabilitate proprie...
YLANG YLANG- afrodisiac, stimuleaza si sel sistemul endocrine, relaxeaza si calmeaza. Emotional - trezeste si vindeca copilul interior; bucuria, inocenta, simtul libertatii etc
PATCHOULI - sedativ, calmant. Emotional - uleiul fizicalitatii - sau a iubirii si acceptarii propriului corp (care reprezinta deseori o mare problema poate pentru ambii parteneri)
NEROLI- sedativ puternic, calmeaza sistemul nervos, lucreaza si el la libidou si energie sexuala. Emotional - uleiului parteneriatului si a misiunii impartasite 
ROMAN CHAMOMILLE - regleaza hormonal, calmant. Emotional - uleiul scopului spiritual, deci tot un ulei cu vibratie ridicata.
ROSE - floarea florilor - continua si el cu reglarea hormonala, dar rolul lui in acest blend este mai mult cel emotional-energetic; uleiul iubirii divine, vindeca traumele trecutului, deschide inima si cel mai puternic echilibrant emotional.
JASMINE  - pe langa faptul ca sustine si echilibreaza sistemul endocrin si hormonal, iarasi rolul lui emotional-energetic este extrem de puternic; vindeca traumele sexuale si in general regleaza sanatatea relatiilor intime, libidou etc.
FRANKINCENSE - pentru ca ...regele uleiurilor - Emotional - uleiul adevarului...
LAVENDER- extrem de versatil, cea mai utilizata "floare uleioasa" - uleiul comunicarii si calmului.
YARROW POM- coada soricelului si rodie, siguranta si protectie energetica, dar si el un "lucrator" hormonal
Alte uleiuri: Helichrysum, Smirna, Cimbru, Busuioc.
DE BAZA:  COMPLEXUL LLV SI TERRAZYME.
Pentru a contribui la producerea de progesteron: aplica cimbru și maghiran (cate 3 picături de fiecare în o linguriță de ulei de cocos) peste ficat, noaptea. Poți, cu ușurința, personaliza un amestec pentru fertilitate feminină prin combinarea uleiurilor esențiale de mai jos: Busuioc , Clary Sage ,Chiparos , Eucalypt, Tămâie , Mușcată , Lavanda, Maghiran ,Ylang Ylang .
Se amesteca in ulei ‘purtator’ si se aplica pe abdomenul inferior, tălpile picioarelor si pe partea interioara a gleznelor, de 2-3 ori pe zi.
Cele mai bune uleiuri ‘purtătoare’ pe care le poti folosi sunt: ulei de avocado (bun pentru uter), ulei de cocos, ulei de migdale, ulei de seminte de struguri.

Uleiuri esențiale pentru sănătatea ovarelor: Busuioc, Geranium (Mușcată), Rozmarin, Cimbru.
Uleiuri esențiale pentru sănătatea uterina:Tămâie, Geranium, Lămâie, Melaleuca (Tea tree), Smirna,Wild orange.
Uleiuri esențiale pentru sănătatea mucusului cervical: cardamom ( detoxifica sângele și lichefiază mucusul gros uscat),cedru (descompune mucusul și susține funcția renala),tămâie (un ulei suport pentru umezirea membranelor mucusului),geranium (umezește membranele mucoase și stimulează circulația),lemon eucalyptus ( ajuta organismul să producă mai mult mucus cervical).
Uneori, este dificil sa știi care sunt motivele care cauzează infertilitatea. In aceste cazuri, este benefic sa ameliorezi stagnarea în organism, cu scopul de a restabili echilibrul. Aceasta metoda este deseori folosita cu rezultate excepționale in medicina tradițională chineza.
Stagnarea ficatului este cea mai frecventa cauza pentru infertilitatea neexplicata la femei, deoarece reduce fluxul de sânge in cavitatea pelviană, acolo unde sunt situate toate organele noastre sexuale.
Uleiurile esențiale pot fi folosite în mod eficient pentru tonifierea și detoxifierea ficatului, permițând sângelui hrănitor să curgă liber din nou: Zendocrine, Bergamota (echilibrează fluxul de Qi la si de la ficat), Grapefruit (purifica sângele, reglează eficacitatea ficatului), Mandarinul (green Mandarin, red mandarin, yellow mandarin) (stimulează ficatul), Wild Orange ( mișcă stagnarea acumulata în ficat, stomac și intestine,permite eliberarea de furie)
Aceste uleiuri pot fi diluate in ulei ‘purtător’ și aplicate pe ficat înainte de culcare.
Uleiuri esentiale pentru fertilitate la barbati
Aceste protocoale pot fi incepute oricand. Continua sa folosesti aceste amestecuri timp de 3 luni.
 Cateva dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru stimularea hormonilor sexuali masculini: Busuioc,Black Sprus – Creste testosteronul masculin, Cedarwood,Clary-sage,Thyme (Cimbru),Vetiver – un tonic sistem de reproducere, vetiverul este cunoscut pentru relaxarea problemelor sexuale.
Amestec pentru Fertilitatea Masculina: Basil , Clary-sage , Geranium ,Lavanda ,Marjoram ,Ylang-ylang. Se amesteca în  ulei ‘purtator’ si se aplica de doua ori pe zi pe talpa piciorului si pe partea interioara a gleznei.
O problemă de infertilitate la bărbați este numărul scăzut de spermatozoizi, sau mișcarea lentă. In medicina traditionala chineza, numarul scazut de spermatozoizi provine de la deficitul Qi al rinichilor.
Uleiuri esentiale care imbunatatesc rinichii Qi: cedarwood - un puternic tonic Qi pentru rinichi: geranium – curata căldura, inflamația și stagnarea din rinichi,ghimbirul – stimulează energia yang a rinichilor, juniper berry (ienupăr) – consolidează îngrijorarea și tensiunea experimentată atunci când conceperea este dificilă. Aceste uleiuri se aplica, diluate în ulei ‘purtator’, pe pelvis, punctele vita flex si pe interiorul gleznelor, de 2-3 ori pe zi.
Nu uita ca este foarte importanta consecventa aplicarii uleiurilor, reusita poate cere mai putin timp la unii iar la altii poate dura mai mult sa-si poata reechilibra corpul atat fizic cat si emotional. Insa nu ignora puterea corpului tau, s-ar putea sa ramai uimit.

2  
13