Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Gradinit

2021-04-12 13:34:17

Din experiențele mele și din cele ce am aflat de la Dr. Google, poate mai avem interesați de cateva soluții cu uleiurile esențiale in grădină 🤞
... grădinăritul

este o activitate care mă relaxează și imi face o deosebită placere 🥰 Si am realizat ca nu doar eu sunt uneori deranjată de micile vietăți - furnici, melci, păianjeni sau alte forme de insecte – ci și plantele din gradina mea.
Inspirată de cele citite în “The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded” am realizat ca, dacă eu am grijă de pielea mea, de întregul meu organism cu tot ce înseamnă produse naturale ca sa îmi mențin sănătatea, la fel merită și plantele din grădinița mea o îngrijire naturală. Pana la urma, pe unele din ele le voi folosi în rețetele mele, asa că am tot interesul ca și ele sa crească sănătos.
Asa am ajuns să folosesc uleiurile esențiale nu doar în ceai sau în cremele mele de fată sau de corp, ci și la îngrijirea plantelor din mica noastră grădiniță. Deci, fie ca ai o adevărată gradină sau o mică zona de relaxare verde în balcon, iată câteva idei ce poți folosi:
🍃Peppermint: deși noi adoram mirosul acestui ulei, multe insecte nu-l prefera. este un insecticid natural excelent împotriva muştelor, furnicilor, gândacilor și puricilor. Menta este cel mai bun ulei esențial pentru respingerea păianjenilor. 
🍃Rosemary: excelent în bucătărie, dar insectele "îl urăsc"😜 Este un agent puternic repulsiv pentru multe tipuri de insecte, inclusiv muște, purici și țânțari. Rozmarinul este de asemenea excelent împotriva larvelor de insecte, a căror apetit vag pentru frunze de legume suculente poate distruge cu uşurință culturi întregi de roșii, castraveți, pepeni și chiar unele legume.
🍃Thyme: Aroma cimbrului poate ajuta la respingerea unei varietăți de insecte, alături de Arborvitae, Patchouli, Spearmint, Cinnamon.
🍃Cedarwood: Ajută la respingerea furnicilor, gândacilor, omidelor, viermilor, puricilor, țânțarilor, melcilor, păduchilor de plante, molii, păianjeni, căpușe, gărgărițe.
🍃📍🍃Dacă doriți să atrageți mai multe albine și fluturi în grădina dvs., încercați cu: Neroli, Wild Orange, Lavender, Clary Sage.

Spor la grădinărit… cu uleiurile esențiale, bineînțeles 😁

3  
17