Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Ficatul si Veniva Biliara

2021-03-08 19:29:39


Vezica biliară este un organ mic, în formă de pară, situat în spatele ficatului, care stochează și concentrează bila,

un fluid produs în ficat care ajută corpul să descompună grăsimile și să transporte toxine (inclusiv hormoni vechi) din corp. Vezica biliară îndeplinește câteva funcții importante, inclusiv:

* Permite digestia grăsimilor
* Sprijină absorbția antioxidanților liposolubili și a vitaminelor A, E, D și K
* Ajuta la eliminarea colesterolului din corp
* Ajuta la eliminarea toxinelor care au fost descompuse de ficat

Pentru sustinerea activitatii vezicii biliare puteti folosi urmatorele amestecuri:

Blend 1🩸

5 pic Palmarosa,
5 pic Roman Chamomile
5 pic Coriander/ Caraway
Completati cu ulei fractionat de cocos intr-un recipient de 10 ml.
Se aplica sub coaste in partea dreapta inaintea meselor. Deasemenea poate fi aplicat pe tample si frunte pentru ameliorarea durerilor de cap.

Blend 2🩸

10 pic Lemon
8 pic Melissa
7 pic Lemon Eucalyptus
Se completeaza cu ulei vegetal de canepa sau masline pana la 30 ml.
Se aplica sub coaste in partea dreapta inaintea meselor.

Îndepărtarea vezicii biliare nu afectează funcția ficatului. Ficatul va continua să producă bilă, dar când vă îndepărtați vezica biliară, nu mai există un loc unde să o păstrați sau să o concentrați.

Vezica biliară acționează ca un rezervor, stocând și concentrând bila atunci când nu mănânci o perioadă lungă de timp, cum ar fi noaptea când dormi, și eliberând-o în intestinul subțire atunci când sunt prezente alimente.

Mai mult, avem la dispoziție o cantitate limitată de bilă. Fără prezența vezicii biliare care să împiedice eliberarea constantă, bila se va scurge încet și continuu în intestine, putând aparea diaree, împiedicând în același timp absorbția substanțelor nutritive importante.

Bila face grăsimilor ceea ce face detergentul pentru vase, degresand. Este un emulgator. Bila descompune grăsimile în mici picături mici, ceea ce conferă enzimelor care digeră grăsimea mai multă suprafață pe care să-și facă treaba.

Cu o vezică biliară sănătoasă, cantități adecvate de bilă sunt eliberate în tractul digestiv, după cum este necesar. Fără vezică biliară, există un fir de bilă continuu în sistemul dvs., indiferent de prezența sau absența grăsimii.

Aceasta înseamnă că, dacă mâncați o masă grasă, nu veți putea secreta o cantitate suficient de mare de bilă în intestine, de aceea grăsimea va fi slab digerată. Deci, chiar dacă veți avea aceeași cantitate de bilă în corpul dumneavoastră, nu veți avea la fel de multă bilă în intestin după dispariția vezicii biliare. Bila este livrată în mod constant în intestin, în loc să fie depozitată, ceea ce înseamnă că nu veți digera și mâncarea.

Absenta vezicii biliare pune in acelasi timp o presiune mai mare pe activitatea ficatului, de aceea e important sa il sustinem suplimentar.

Organul nostru cheie de detoxifiere, Ficatul, acumuleaza experiențele traumatice și emoțiile negative, cum ar fi furia, nerăbdarea, resentimentul și frustrarea care creează blocaje emoționale ce determină ficatul să devină lent. Prelucrarea și eliberarea acestor emoții negative este un pas important în deschiderea căilor de drenaj.

Procesul de detoxifiere are loc la nivel fizic, spiritual și emoțional și poate ajuta la descoperirea și exprimarea sentimentelor, în special a frustrărilor ascunse, a furiei, a resentimentelor sau a fricii. Adesea, cu cât o persoană eliberează mai multe toxine, cu atât emoția este stocată mai mult. Pentru a detoxifica cu succes corpul, cele trei probleme trebuie abordate simultan.

Blenduri pentru sustinerea ficatului:

Blend 1🩸

10 pic Lime
10 pic Clove
Completati cu ulei fractionat de cocos intr-un recipient de 10 ml.
Il puteti aplica pe lobul urechii, in spate sau pe proiectia ficatului inainte de masa sau de fiecare data cand sunteti stresati, anxiosi sau depresivi. La fel de bine puteti sa inhalati din causul palmelor.

Blend 2 🩸

10 pic White Grapefruit
10 pic Cypress
10 pic Geranium
5 pic Helichrysum italicum
5 pic Lavender
5 pic Sandalwood
5 pic Blue Tansy
3 pic Ylang Ylang
3 pic Roman Chamomile

Completati cu ulei fractionat de cocos intr-un recipient de 15 ml.
Il puteti aplica pe lobul urechii, in spate sau pe proiectia ficatului inainte de masa sau de fiecare data cand sunteti stresati, anxiosi sau depresivi. La fel de bine puteti sa inhalati din causul palmelor.
Acest amestec permite eliberarea cu ușurință a emoțiile negative, care pot crea blocaje energetice și pot împiedica capacitatea unui organ de a se vindeca. De asemenea, poate ajuta copiii și adulții să facă față traumei abuzului și să renunțe la emoțiile negative, frustrarea și frica, astfel încât să puteți funcționa eficient în lume.

Tehnica de masaj a vezicii biliare

Cel mai bun moment de a aplica amestecurile este seara, înainte de culcare. Masați zona ficatului cu ambele palme aplatizate, cu mișcări în sensul acelor de ceasornic.

Folosiți mișcări ușoare pe tot abdomenul. Evitați să puneți prea multă presiune în palme și continuați până când vă simțiți relaxat. Masați-vă zona stomacului și a vezicii biliare cu unul din amestecurile de uleiuri esențiale propuse. Mentineti ritualul cel putin 3 saptamani.

O alta metoda buna de detoxifiere este o baie aromatica cu sare Epsom in care puneti 10-15 pic din amestecurile propuse mai sus.
De asemenea la o buna functionare a ficatului si vezicii ajuta si suplimentul Terrazyme, citrice intern, rozmarin, zendocrine, zengest, ginger, fenel, coriandru dar si protocolul Digestiv, Emobic sau Iertare din simfonia celulelor.

Conflict care afecteaza ficatul: Conflictul de baza al “privarii de ceva”: lipsa dragostei materne sau paterne, lipsa banilor, lipsa increderii, lipsa hranei. Teama ca, lipsindu-mi hrana voi muri. Individul tanjeste dupa ceva, ii duce lipsa. Continutul principal al emotiei: lipsa, nevoie.
Conflict care afecteaza vezica biliara: Conflictul maniei resimtite impotriva cuiva, in interiorul teritoriului meu. Suparare, nedreptate, furie (ranchiuna), manie. Marcare de teritoriu. Furie intensa, resentimente persistente (foarte frecvent referitoare la o persoana apropiata, in urma unei nedreptati comise in cadrul familiei), intretinuta de gelozie si de invidie.

Surse: internet, Recall Healing
Sa va fie de folos!❤