Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

FENNEL

2021-01-30 13:28:13

Mi-am achizitionat Fennel ❤❤❤ si m-am gandit sa impartasesc cu voi proprietatile sale .



     Sanatatea oaselor :

          Datorită conținutului de calciu, feniculul poate ajuta la menținerea rezistenței osoase și a sănătății. 
          Calciul nu este singurul nutrient de întărire a osului, feniculul conține de asemenea magneziu, fosfor și vitamina K, care joacă un rol important în menținerea rezistenței osoase. 

      Îmbunătățește sănătatea pielii:

          Feniculul este bogat în vitamina C, un antioxidant puternic care poate ajuta la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi, care pot duce la îmbătrânirea prematură. De asemenea, necesară pentru formarea colagenului și un instrument puternic în protejarea aspectului pielii, făcându-l o alegere bună pentru a încetini în mod natural îmbătrânirea. Un deficit de vitamina C este numit scorbut, care se manifestă prin incapacitatea de a forma colagen corespunzător, ducând la sângerarea gingiilor.

      Reduce tensiunea arterială:

          Fenicul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la inflamații datorită conținutului ridicat de potasiu și conținutului scăzut de sodiu. Potasiul funcționează împotriva sodiului, contribuind la combaterea hipertensiunii arteriale în organism.
          O dietă bogată în potasiu poate reduce tensiunea arterială sistolică  în comparație cu o dietă bogată în sodiu. 

    Digestie:

          Fenicul este cunoscut pentru capacitatea de a ușura digestia, poate acționa ca un laxativ, ajutând la eliminarea toxinelor.
          Este, de asemenea, obișnuit în anumite culturi să mestecați semințe de fenicul după masa pentru a ajuta digestia și a elimina respirația urâtă. Poate fi, de asemenea, benefic pentru persoanele cu reflux gastric. Adăugarea fenicului în dieta dvs. vă poate ajuta să echilibrați nivelul pH-ului în organism, în special în stomac, și puteți reduce refluxul după mese. 

    Colici bebelusi:

          Majoritatea părinților unui copil cu colici ar încerca probabil aproape orice pentru a-și calma copilul din plâns.
          Medicația curentă utilizată pentru colici, numită clorhidrat de diciclomină, poate avea unele efecte secundare grave și poate să nu fie în mod constant eficientă. Dar, cercetatorii au descoperit ca ulei de fenicul reduce durerea si creste motilitatea in intestinul subtire, facandu-l un remediu natural excelent.

      !!!Ajută la prevenirea cancerului!!!

          Feniculul a fost folosit de secole în medicina chineză pentru a ajuta la tratarea condițiilor inflamatorii, cum ar fi mușcăturile de insecte sau durerile de gât. Capacitatea fenicului de a diminua inflamația a determinat cercetătorii să investigheze dacă proprietățile fenicului ar putea fi aplicate altor boli inflamatorii, cum ar fi diferite forme de cancer.
          Feniculul conține un ulei numit anetol, care a fost demonstrat în unele studii clinice, ca acționează ca un remediu natural al cancerului, ajutând la reducerea creșterii celulelor cancerului de sân. Se crede că anetolul reduce inflamația care poate duce la apariția cancerului, deși este nevoie de cercetări suplimentare pentru a determina cum poate fi utilizată exact.
          Alți nutrienți antiinflamatori se găsesc, de asemenea, în fenicul, în special seleniul, un mineral care poate ajuta la scăderea ratei mortalității la cancer. Un studiu amplu la peste 8 000 de participanți a constatat că seleniul a redus mortalitatea și a scăzut incidența viitoare a cancerului. 

    Reduce riscul bolii cardiace:

          Alimentele bogate în fibre, în special fibrele solubile, așa cum se întâlnește în fenicul, au arătat că ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. O dieta bogata in fibre poate ajuta la reducerea riscului general de infarct miocardic si accident vascular cerebral, ajutand la scaderea colesterolului la un nivel normal.
          Conținutul ridicat de fibre și de potasiu face din fenicul un ajutor în reducerea riscului de boli cardiovasculare prin scăderea atât a colesterolului, cât și a tensiunii arteriale.     

  Poate ușura simptomele menopauzei!!!

          Feniculul poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei la femeile cu nivel scăzut de estrogen, precum și la cele care au prezentat menopauză precoce sau au avut o histerectomie.

1