Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Digestie

2021-04-11 10:33:25

⭐Digestia noastra are un impact enorm asupra starii noastre de bine.

Astfel, intestinul joaca un rol foarte important, fiind activ zi si noapte pentru digerarea alimentelor pe care le consumam si pentru a oferi corpului substante nutritive importante si pentru a-l proteja de tot ce nu ii prieste si ii prisoseste.Intestinul realizeaza tot acest proces intr-un mod foarte subtil. Devenim constienti de importanta majora a intestinului pentru bunastarea noastra, doar atunci cand echilibrul acestuia este perturbat si apr problemele de digestie. Cauzele dezechilibrelor intestinale sunt variate, iar impactul este specific, pe masura cauzelor.
🥦O dieta echilibrata cu multa fibre este cheia unei digestii controlate. Fibrele vegetale nu sunt digerabile, insa le revine o functie importanta in intestin datorita capacitatii lor de a ”lega” apa si de a-si mari volumul odata ajunse in stomac, stimuland astfel procesul de digestie. Fibrele se gasesc in legume si fructe.Din pacate, in contextul unor diete moderne supuse adesea presiunii timpului, aceste alimente apar mult prea rar in alimentatia noastra. Atunci cand dieta noastra are un continut redus de fibre, digestia se ingreuneaza: continutul intestinului pierde in volum si in hidratare, rezultand astfel intr-o digestie neregulata. Pentru a asigura conditiile pentru o digestie obisnuita, dintr-o dieta echilibrata nu trebuie sa lipseasca fibrele vegetale.
🍃doTerra ne ofera DigestZen TerraZyme- Complexul de Enzime digestive-un amestec propriu doTERRA de enzime active integrale și cofactori de susținere care sunt adesea deficienți în alimente gătite, prelucrate și conservanți. Combinatia puternica de enzime digestive gasite in DigestZen TerraZyme sprijina productia constanta a organismului de enzime critice pentru functiile biochimice sanatoase, incluzand digestia sanatoasa a nutrientilor alimentari si metabolismul celular al nutrientilor catre energie * DigestZen TerraZyme include o varietate de enzime alimentare complete care ajuta cu digestia de proteine, grasimi, carbohidrati complexi, zaharuri si fibre.
👉Enzimele sunt proteine specializate care funcționează ca și catalizatori în aproape toate funcțiile celulare și reacțiile chimice din organism.  Joacă un rol esențial în creștere, vindecare și reproducere. Ele sunt, de asemenea, necesare pentru respirație, gândire, funcția imună, reglarea hormonilor, detoxifiere și mii de alte funcții biochimice. Ajuta la  digerarea nutrienților alimentari și pentru transformarea nutrienților în energie în celule.
🏃Constipatia se numara printre cele mai neplacute probleme digestive. Continutul intestinal este intarit intr-o asemenea masura incat are un volum foarte mic si nu stimuleaza suficient peretii intestinali pentru o miscare adecvata. Rezultatul: digestia se opreste si golirea intestinului devine mult mai dificila.
👉Stresul si suprasolicitarea in viata de zi cu zi, lipsa miscarii fizice si aportul prea scazut de lichide pot fi responsabile pentru aparitia problemelor. In cazul in care constipatia este deja prezenta, aportul ulterior de fibre nu are intotdeauna efectul dorit. Pentru depasirea starii de constipatie, este foarte important un consum semnificativ de lichide, care sa ajute la eliminarea scaunului uscat. 
⭐Flora intestinala sanatoasa reprezinta o garantie importanta pentru starea de sanatate si de bine. Mucoasa intestinala gazduieste miliarde de bacterii folositoare care pregatesc alimentele consumate, produc nutrienti importanti si sprijina in mod activ sistemul imunitar. In anumite conditii –cum ar fi in cazul diareii, a constipatiei sau a administrarii anumitor medicamente- este posibila distrugerea bacteriilor necesare din intestin. Urmarea: sistemul digestiv este suprasolicitat, fapt care ne da o stare de oboseala, de epuizare.Ne ajuta  PB Assist,  o formulă proprie doTERRA ce contine fibre pre-biotice și a șase tulpini de microorganisme probiotice într-o capsulă vegetala cu strat dublu. Acesta oferă 6 miliarde CFU de culturi probiotice active și FOS pre-biotic solubil (fructooligozaharide) care încurajează creșterea bacteriană prietenoasă.
💊In cazuri acute de deranjamente stomacale(balonare, diaree, crampe, indigestie, greata, rau de miscare etc) ne ajutam de uleiurile esentiale ca: Spearmint, Ginger, Peppermint, Star Anise, Fennel, Roman Chamomile sau amestecul ZenGest, care contine:semințe de anason, plante de mentă, rhizom / rădăcină de ghimbir, semințe de chimen, semințe de coriandru, plante si semințe de fenicul. Este special creat pentru armonizarea dezechilibrelor  fizice si emoționale care pot contribui la un stomac deranjat și disconfort digestiv. Luam cate 2-4 picaturi in capsula vegetala, pe putina miere sau chiar sublingual.Aplicam topic pe zona abdominala, masand usor in sensul acelor de ceasornic.
🍊🍋Citricele sunt ajutoare nepretuite pentru digestie.Ele sprijina in mod real metabolismul, au proprietăţile puternic antioxidante si sustin si sistemul imunitar.Ajuta la protecţia împotriva radicalilor liberi.Luam zilnic dimineata sublingual sau in capsula vegetala, cate 2 pic.din  doua citrice la alegere dintre: Lemon, Grapefruit, Lime, Bergamot, Tangerine, Wild Orange, Clementine etc.🍊🍋