Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Dependenza

2021-03-12 10:15:00


Dependenta este legată de un mare gol interior, de o tentativă exterioară de a împlini mai ales o nevoie de iubire de sine sau

o lipsă afectivă legată de unul dintre părinti. 

Prin dependentă (alcool, droguri, mâncare, fumat, sport, sex, muncă) vreau să umplu acel gol, acea disperare şi acea tristete. Viata mea este dezgolită de sens, nu îmi satisface dorintele cele mai profunde. Trăiesc revoltă fată de lumea exterioară şi am o dificultate în a-mi îngriji egoul. Nu reuşesc să mă iubesc aşa cum sunt şi această incapacitate temporară se manifestă prin furie şi ranchiună fată de univers. Trăiesc într-o închisoare psihologică în care mă simt sclavul unei substante sau al unui comportament. Dependenta este un soi substitut care mă ajută să träiesc temporar într-o lume fără probleme.

 Alcoolul îmi conferă un anumit extaz şi ameteală fată de ceeea ce trăiesc. 
Drogurile "fără retetă" (cocaina, heroina, haşişul, LSD, PCD, marihuana etc.) mă conduc spre senzatii noi cu dorinta de a atinge culmi necunoscute ale conştintei. Am impresia că mă simt în sigurantă şi într-o lume plăcută, dar mai devreme sau mai târziu mă confrunt cu nesiguranta mea, cu incertitudinile şi fricile mele.
 Fumatul mă ajută să îmi "afum" emotiile, care sunt ascunse în fum. 
Mâncarea foloseşte la umplerea unei lipse de tandrete şi de iubire. 
Dependenta de dulciuri în mod special, este un semn că trăiesc un gol fată de căldura umană sau de tandrete şi a faptului că îmi resping dorintele.
 Orice formă de dependentă antrenează reactii le corpului uman, mai mult sau mai putin cunoscute. Aceste forme de abuz sunt fundamental negative şi, dacă este vorba despre o dependentă puternică(droguri, de exemplu) pot apărea frici necontrolate (nevroze). Dependenta se poate manifesta prin anumite tendinte (sexuală, de exemplu) care sunt greu de controlat.
 Primul pas important pe care-l pot face este să conştientizez situatia în care mă aflu. Acest lucru cere multă iubire şi curaj pentru a înfrunta şi pentru a distruge această formă de sclavie care îmi afectează viata. Identific lipsa pe care o am în viată, de care încerc să fug, atunci când mă "pierd" în altceva (droguri, de exemplu) sau în cineva. Dorinta mea de a trăi este foarte mare, dar am impresia că nu voi reuşi. Mă simt ca cineva care pierde. Nu am locul care mi se cuvine în propria mea viată şi în societate. Imi măsor fericirea în functie de reuşita celorlalti. Această dependentă mă face să traiesc un eşec după altul, lucru care îmi conferă un sentiment de neputintă. Trebuie să las deoparte partea din mine care se simte vinovată şi ruşinată din cauza acestei dependente. Faptul de a mă judeca şi a mă critica ştiind că trebuie să îmi schimb comportamentul nu va face decât să îmi amplifice furia pe care o simt şi dificultatea de a mă elibera de ea. Imi este teamă de eşec, îmi este teamă de trecutul meu .

Accept să fiu deschis fată de necunoscut, spre calea care mă va conduce spre obiectivele mele de împlinire de sine. Iubirea neconditionată este începutul vindecării mele. Ii consult pe ceilalti, caut, verific, fac primii paşi. Imi îmblânzesc emotiile interioare, deoarece acestea fac parte din adevărata mea personalitate. Caut să aflu ce fel de metodă de vindecare naturală mă poate ajuta să mă centrez, să fiu în armonie şi să îmi sporesc fortele interioare pentru a integra cu dragoste diversele lipsuri pe care le-am avut în copilărie. Imi evaluez, de asemenea, responsabilitătile şi reintru în contact cu fiinta divină care sunt. Astfel pot ieşi din dependentă şi deveni autonom deoarece merit să fiu respectat şi iubit şi pentru că îmi accept din plin valoarea şi calitătile, care fac din mine o fiintă exceptională.  

Sursa - Jacques Martel "Marele dictionar al bolilor si afectiunilor"