Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Congestie Nazala

2021-03-15 20:07:56


Sau „nas înfundat” este un termen care se referă la obstrucția fluxului de aer în și din nas.

În contrast, termenul „ curgerea nasului ” se referă la o descărcare (fluid) care vine din pasajele nazale. Congestia nazală este cel mai frecvent rezultatul inflamației și umflării țesuturilor mucoasei ale pasajelor nazale și ale sinusurilor. Mai rar, obstrucțiile anatomice (de exemplu, un sept nazal deviat, corpuri străine) pot duce la congestie nazală. Utilizarea prelungită a anumitor spray- uri sau picături decongestionante nazale poate duce la agravarea congestiei nazale. Rareori, tumorile canalelor nazale sau afecțiunile medicale cronice pot fi cauza congestiei nazale.

 ♡Simptomele conexe pot fi: tuse, durere in gat, nas curgator.

Alte cauze ale congestiei nazale:

Bronșiolită
Adenoid mărit
Iritanți de mediu
Corp străin în pasajele nazale
Leziuni / traume la nivelul nasului sau sinusurilor
Medicamente (utilizarea excesivă a unor spray-uri sau picături decongestionante )
Polipi nazali
Alte infecții virale
Tumori ale pasajelor nazale
Rinita vasomotorie

♤ Există mai multe strategii care funcționează bine pentru ameliorarea congestiei nazale.Uleiurile esentiale cu efect decongestionant sunt:Peppermint, Siberian Fir, Eucalyptus, Rosemary, Lavender, Air(Breathe), chiar si Roman Chamomile si Lemon.

INHALATII CU ULEIURI ESENTIALE

 □Aveți întotdeauna mare grijă să nu vă ardeți cu apă clocotită. Puneți apa fierbinte  într-un castron mare sau într-un lighean și puneți-l pe o suprafata complet plana.Adaugati cateva picaturi de ulei esential. Așezați-vă pe un scaun la masă și puneți-vă fața peste castron. Respirați normal timp de 5 sau 10 minute. Pentru un efect mai potentat, acoperiti-ma capul cu un prosop/bucata de bumbac, astfel incat aburul sa vina doar catre dimneavoastra.Daca e vorba de copii mai mici, reglati dozajul.Asezati-va impreuna cu el si priviți o carte sau jucați-vă cu o jucărie timp de 5 până la 10 minute.

APLICARI TOPICE si DIFUZOR

Pentru aplicari topice, combinati cate doua uleiuri esentiale si alternati-le la fiecare aplicare.Diluati cu ulei purtator si aplicati pe aripile nasului, zona sinusurilor, piept.In difuzor puteti alterna cate doua-trei uleiuri in reprize de cate o ora.Faceti o pauza si repetati.

SOMNUL SI CONGESTIA NAZALA

Congestia nazală este adesea mai gravă noaptea, deoarece efectul gravitației face ca mucusul să se acumuleze în spate în gât atunci când vă culcați. Studiile au arătat că sistemul imunitar este mai activ pe timp de noapte.Încercați să dormiți cu capul sprijinit, dacă este necesar, folosind o pernă suplimentară. Inhalările cu abur chiar înainte de culcare pot fi benefice. Păstrați dormitorul răcoros si aerisit. Unii oameni consideră că sunt afectați de aerul uscat; utilizarea unui umidificator în dormitor poate ajuta.

2  
3