Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Atacuri de Panica-Anxietate

2021-03-06 20:29:15


Acesta este subiectul meu forte,am suferit de atacuri de panica zilnice si anxietate timp de un an jumate,

simt stapana pe mine si puternica ca am reusit sa depaşesc aceasta perioada🙏
Am fost pe tratament alopat si nu simteam nici o imbunatatire,din contra eram nefericita,traiam cu frica atacului de panica,frica de moarte si evident si cu atacurile de panica propriu zise care faceau parte din rutina mea zilnica🥺.totul pana am descoperit dõTerra si coşmarul s-a incheiat
🙏❤AM RENASCUT

Acestea sunt 9 uleiuri esentiale impotriva anxietatii:

1. BERGAMOT 

Intr-un studui fascinant publicat de US National Library of Medicinem cercetatorii au ajuns la concluzia ca uleiul esential de Bergamota reduce nivelul de corticosteron la sobolani, indicand prezenta unor niveluri scazute de stres si anxietate.

Pe langa reducerea anxietatii, s-a demonstrat ca uleiul esential de Bergamota are potentialul de a reduce depresia, de a trata insomnia si de a induce o stare de relaxare. Este un fapt obisnuit ca persoanele care consuma Bergamota (in ceai) sa aiba la teste tensiune arteriala si puls scazute.

Bergamota se gaseste adesea in ceaiul Earl Grey si este considerata a fi foarte sigura.

2. ROMAN CHAMOMILE (MUŞEȚEL)

Intr-un stiudiu desfasurat de catre University of Pennsylvania School of Medicine, cercetatorii au hotarat ca musetelul “poate furniza activitate antidepresiva relevanta clinic, ce apare in plus pe langa activitatea anxiolitica (anti-anxietate) observata anterior .”

Mustetelul este probabil cunoscut cel mai mult pentru efectul sau aromatic deosebit de calmant. Multe persoane care prefera acest ulei in aromaterapie raporteaza nivele scazute de anxietate, iritabilitate si ingrijorare.

3. LAVENDER

Lavanda este probabil cel mai utilizat ulei esential in zilele noastre. Are o aroma extrem de placuta, care este eficienta pentru: reducerea stresului, somn, reducerea iritabilitatii, linistirea stomacului si multe altele.

La fel ca si in cazul altor uleiuri esentiale din aceasta lista, testele clinice au reafirmat in mod continuu beneficiile lavandei – mai ales ca agent anti-anxietate si anti-deprimare. Aceste studii s-au desfasurat pe o gama larga de afectiuni, de la pacienti care se pregatesc de operatie pana la cinefili care urmaresc un film care genereaza anxietate.

4. TAMAIA – FRANKINCENSE

In cadrul unui studiu efectuat intr-un spital din Korea de Nord, cercetatorii au ajuns la concluzia ca tamaia, amestecata in proportie de 1:1:1 cu bergamota si lavanda – „a avut un efect pozitiv in ceea ce priveste durererea si depresia asupra pacientilor cu cancer in faza terminala din spital.”

Tamaia este considerata a fi unul dintre cele mai linistitoare si calmante uleiuri esentiale – un agent puternic pentru tratarea depresiei si anxietatii. Aroma aducatoare de pace a tamaiei a facut-o de asemenea sa fie de ajutor in meditatie.

5. TRANDAFIRUL – ROSE 

Trandafirul este probabil al doilea cel mai folosit ulei pentru usurarea anxietatii, pe langa lavanda. Exista dovezi ca este eficient pentru unele din cele mai extreme cazuri de anxietate, cum sunt atacurile de panica si socul brusc.

6. VETIVER 

In mod asemanator cu tranafirul, vetiver-ul are o aroma linistitoare si placuta, este considerat un agent potent de calmare al sistemului nervos. De asemenea, ca si trandafirul, vetiver-ul a fost folosit in scenarii de stres ridicat (atacuri de panica, soc) si concluziile sunt ca reprezinta o solutie foarte eficienta.

7. YLANG YLANG 

Poate cel exotic ulei esential din aceasta lista, ylang ylang este totusi foarte des intrebuintat. Cei care folosesc pentru aromaterapie acest ulei declara experimentarea sentimentelor de optimism, bucurie si relaxare. Beneficiile lui se reflecta si asupra celor care au tensiune marita, palpitatii si insomnie.

8.BALANCE

Cu proprietatile sale de calmare, inaltatoare, relaxante, Balance poate fi un aliat solid pentru a combate depresia, stresul, anxietatea, fluctuatiile de dispozitie, furia, tristetea.

9.ADAPTIV

Indiferent dacă vă simțiți obosiți sau neliniștiți, indecisi sau iritabili,  Adaptiv acest amestec de uleiuri esentiale cu propietati calmante face parte din colectia de uleiuri doTerra care ajuta corpul și mintea să rămână în echilibru.

Despre Atacul de Panica:

Atacul de panică este un sentiment brusc de anxietate copleșitoare ce atinge un maxim în doar câteva minute. Principalele semne ale unei astfel de problemă sunt: palpitații, ritm cardiac ridicat, transpirații, tremur, senzații de sufocare, dureri în piept, amețeli, grețuri sau difucultăți în respirație.

Desi situatiile care declanseaza atacul de panica nu pun in pericol viata, cel afectat va resimti foarte intens ca este in pericol de moarte iminenta si ca pierde controlul asupra emotiilor si actiunilor sale. O astfel de manifestare poate fi izolata, intr-un moment al vietii, sau poate aparea in mod regulat, urmata de teama constanta si obsesiva de aparitie a altor atacuri de panica viitoare.

Starile emotionale intense pot fi consecintele unor afectiuni psihice precum, depresia, tulburarile de anxietate, agorafobia sau stresul posttraumatic.

Alti factori de risc ai atacurilor de panica il reprezinta antecedentele familiale, trairea unor evenimente tragice sau alti factori de mediu, schimbarile hormonale si functionale cum ar fi, de exemplu in instalarea menopauzei la femei.

2  
12