Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

ALERGII

2020-09-03 16:52:21

la inceputul lunii august, cand infloreste ambrozia. Din pacate am fost nevoita sa folosesc tot mai multe medicamente, inclusiv inhalator de cateva ori pe zi, iar despre echilibrul emotional nu mai vorbesc.


🔸Am descoperit uleiurile care mi-au schimbat viata, iar experienta mea poate sa fie cuiva de folos. Ce folosesc eu in prezent:


🔹𝑻𝒓𝒊𝒆𝒂𝒔𝒆 𝒔𝒐𝒇𝒕𝒈𝒆𝒍𝒔 (sau 𝑷𝒆𝒑𝒑𝒆𝒓𝒎𝒊𝒏𝒕, 𝑳𝒂𝒗𝒆𝒏𝒅𝒆𝒓, 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏, cate 2 pic din fiecare, puse in capsula vegetala) am luat intern si 3 pe zi, se recomanda 1-2 pe zi. Pentru situatii mai dificile, am simțit imediat o ușurare daca am pus picaturile in pahar cu apa, am amestecat bine si am baut. In trusa de urgenta pe care o iau cu mine in concediu tin si capsule Triease, poti sa spargi intre dinti in caz de nevoie si bei putina apa, efectul e imediat.


🔹inhalații folosind un bol cu apa calda cu 𝑬𝒖𝒄𝒂𝒍𝒊𝒑𝒕, 𝑴𝒆𝒍𝒂𝒍𝒆𝒖𝒄𝒂, 𝑵𝒊𝒂𝒐𝒖𝒍𝒊, 𝑭𝒓𝒂𝒏𝒌𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒔𝒆, 𝑩𝒆𝒓𝒈𝒂𝒎𝒐𝒕, 𝑺𝒊𝒃𝒆𝒓𝒊𝒂𝒏 sau 𝑫𝒐𝒖𝒈𝒍𝒂𝒔 𝑭𝒊𝒓 ...ce aveti.


🔹2-3 pic de 𝑨𝒊𝒓 in palme si inhalat, imi place si aplicat pe piept, masez ceafa. Atentie, 𝑨𝒊𝒓 𝒏𝒖 𝒔𝒆 𝒇𝒐𝒍𝒐𝒔𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏  si nu se pune in nas. O alta varianta poate fi  𝑩𝒓𝒆𝒂𝒕𝒉𝒆 𝑽𝒂𝒑𝒐𝒓 𝑺𝒕𝒊𝒄𝒌, aplicat pe piept.


🔹eu mai folosesc 𝑻𝒖𝒓𝒎𝒆𝒓𝒊𝒄 si 𝑶𝒏 𝑮𝒖𝒂𝒓𝒅 in putina miere dar preferabil ar fi in capsule (e de evitat polenul), 𝑪𝒐𝒑𝒂𝒊𝒃𝒂 sublingual, 𝑷𝑩 𝑨𝒔𝒔𝒊𝒔𝒕.


🔹o combinatie foarte buna pentru nas curgator e 𝑴𝒆𝒍𝒂𝒍𝒆𝒖𝒄𝒂, 𝑳𝒂𝒗𝒆𝒏𝒅𝒆𝒓, 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏, diluat conform varstei, aplicat topic pe piept si pe spate la vreo 2 ore. Cautati informatii cu privire la nr max de pic/zi.


🔹la intoarcerea in casă: gargara, spalat nazal, duș, inclusiv spalat parul, schimbat hainele care nu se tin in aceeasi incapere cu tine. De exclus cat de mult se poate substantele chimice din produsele de curatenie, cele cosmetice etc. 


🔹de evitat iesitul la plimbare in primele ore ale dimineții, cand e vânt, inainte de ploaie sau dupa o ploaie foarte usoara, concentratia de polen este mai mare in aceste situatii.


🔹acum nu mai e cazul, dar cand aveam rani in nas si senzatie de gat oparit, picuram in nas vit. A uleioasa de vreo 2-3 ori pe zi, si stateam culcata cateva minute, e un bun cicatrizant pentru nas si gat.


🔹desigur ca totul e mult mai usor daca incepi pregatirea inainte de sezon cu 1-2 luni, doctor Carmen Bush recomanda 𝒁𝒆𝒏𝒅𝒐𝒄𝒓𝒊𝒏𝒆 intern si aplicat topic in zona ficatului, 𝑷𝑩 𝑨𝒔𝒔𝒊𝒔𝒕 si 𝑻𝒓𝒊𝒆𝒂𝒔𝒆.


❗Precautii

La aplicarea topica a uleiurilor esentiale se recomanda diluarea cu ulei purtator.

In cazul copiilor uleiurile trebuie diluate corespunzator varstei, precautie si la varstnici.

Evita expunerea la soare sau raze ultraviolete min 12 ore in cazul uleiurilor fotosensibile aplicate topic.


❗Exista o lege cu privire la ambrozie, Legea 62/2018, conform careia proprietarii de terenuri sunt obligati sa combata si sa distruga aceasta planta, si prevede chiar si amenzi destul de mari in caz de nerespectare. 


𝑽𝒂 𝒅𝒐𝒓𝒆𝒔𝒄 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒂 𝒔𝒂𝒏𝒂𝒕𝒂𝒕𝒆! 💜

2