Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Ai Grijă ....

2021-02-15 20:25:45

Daca tot suntem in sezonul rece iar temperaturile sunt negative, m-am gandit sa va marturisesc cum reusim noi sa ii facem față :

Incepem ziua cu un pahar cu apa in care punem 2 picaturi de Lemon sau Wild Orange sau Grapefruit, in functie de aroma pe care ne-o dorim. Ne ajuta astfel sistemul imunitar iar ca sa ne ajute si sistemul digestiv folosim apa calda sau ceai cald. Zilnic consumam foarte multe ceaiuri atat din plante cat si din fructe sau seminte, in diferite combinatii, pentru vitalizare, revigorare, relaxare. Intotdeauna folosim mierea pentru indulcire si numai din sursa sigura. 
In fiecare zi noi adultii luam On guard Softgels - 1 capsula de 2 ori pe zi iar copilul dimineata la trezire 1-2 picaturi OnGuard diluat pe talpi, pentru acelasi efect, de booster imunitar.
Buze crapate, maine crapate de la vant sau frig folosim Myrrh/Smirna, diluat. Acelasi Myrrh il foloseste sotia in crema, pe care o prepara in casa, cu efect hidratant si anti-aging. Reteta este urmatoarea: pune la topit la belmarine 50 gr. unt shea iar apoi cand s-a racit amesteca cu 2ml ulei de migdale dulci si 10 picaturi de Tamaie, 5 picaturi Lavanda, 5 picaturi Melaleuca si 5 picaturi Myrrth. 
Herpes exacerbat de stres si frig: intotdeauna folosim Melaleuca. Aplicam nediluat pe zona afectata, repetam la trei ore si va trece ca prin minune. In afara casei folosim si Melaleuca Touch, cu acelasi efect in problema herpesului.
Copilul cand are nevoie de ajutor din cauza frigului este uleiat bine cu Lemon, Copaiba, Tamaie, Melaleuca, Onguard. 
Durerile in gat le tratam cu dropsurile Onguard care plac tare si celui mic, iar la nevoie, luam pe miere Onguard, Lemon, Melaleuca, Rosemary, Peppermint, Copaiba si ocazional adaug si uleiurile hot Thyme sau Oregano.
Par uleios din cauza caciulii, noi am adaugat in sampon de 250 ml: 15 picaturi Melaleuca, 15 picaturi Cedarwood, 15 picaturi Rosemary iar pentru un miros placut am adaugat 10 picaturi Geranium. Rozmarin-ul nu trebuie sa lipseasca din sampon sau balsam. Cand ne dorim un efect energizant, mai adaugam in sampon si Peppermint. 
La primele semne de raceala punem in functiune difuzorul, combinatia pe care o folosesc cel mai des este: 2-4 picaturi din uleiurile: Melaleuca, Lemon si Eucalyptus, alteori adaug si Thyme. Mie imi place foarte mult si Lemon Eucalyptus dar il folosesc simplu, fara alta combinație si 1 picatura deoarece are un miros puternic. Nelipsit din difuzor este Air si Zengest, toate uleiurile de brad dar si #Ravintsara. Air pe piept diluat si inhalat din palma sau Breathe Vapor Stick pe piept, OnGuard pe talpi diluat si eventual Melaleuca pe gat, diluat. 
Difuzorul ne ajuta sa umidificam si aerul din camera pentru a nu lasa virusii sa se inmulteasca in conditii de uscaciune, si astfel evitam si mucoasa nazala sa fie incarcata dar si iritatiile de la nivelul gatului. Pentru lavaj nazal, in special la copil, folosim o solutie nazala salina sub forma de spray care ajuta tesuturile nazale sa fie hidratate.
Infectiile le-am tratat FLOOM masat la copil iar la adulti in capsula vegetala. Pentru noi adultii am mai folosit si GX Assist dar si combinatia de mai jos in capsula 2 picaturi din Oregano, Melaleuca, Lemon, Lemongrass, Peppermint si Thyme. Pentru refacerea florei intestinale musai PB Assist.

Toate aceste obiceiuri sanatoase ne-au ajutat sa trecem mai usor peste raceli si gripele de sezon, iar utilizarea lor in viata de zi cu zi si aplicarea perseverenta ne-au ajutat sa reducem frecventa manifestarii acestora. 
Multa sanatate!

1  
1