Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

Picături Vii.dōTERRA

Vino în echipă mea 😘

😉

2021-04-21 19:42:26

Uleiurile esentiale pot fi administrate pe cai diferite, in doze specifice si cu o frecventa specifica.

Diferitele moduri de utizare ale uleiurilor esentiale corespund cailor de absorbtie ale acestora. Sunt in principal: calea cutanata, difuzarea atmosferica, inhalatiile, calea orala, cat si rectala sau vaginala..dupa caz.
Astazi va spun cate ceva depre calea cutanata, diluata. 
 Atunci cand te-ai hotarat sa incluzi uleiurile esentiale in viata ta, dupa ce ti-ai facut prima comanda ( de obicei kit-ul) procura-ti cateva sticlute de tip roll-on si un ulei vegetal purtator. Eu il aleg pe cel fractionat de cocos de la doterra datorita faptului ca nu se solidifica si pot face dilutiile rapid. 
Uleiul vegetal este ales in functie de textura sa mai mult sau mai putin fluida...poti alege orice ulei vegetal purtator. 
Calea cutanata permite tratarea mai multor afectiuni deoarece uleiul esential trece repede in sange dupa aplicare. Trebuie avut grija cu utilizarea uleiurilor esentiale dermocaustice ( cassia, de exemplu). 
Cand este aplicat pe piele, uleiul esential traverseaza tesutul cutanat si apoi trece in circulatia sanguina( capilare si vene) la nivelul dermei si la nivelul mai profund al pielii( hipodermei). Se disperseaza apoi in intreg organismul. Actiunea sa poate fi locala, dar poate atinge in acelasi timp toate organele. Datorita solubilitatii intr-un corp gras trecerea transcutanata este foarte rapida. Proprietatile uleiurilor vegetale ( cum ar fi cel de cocos) pot actiona in sinergie cu uleiurile esentiale. 
Uleiurile esentiale penetreaza mai usor daca sunt aplicate in zonele unde de pielea este mai fina si foarte vascularizata; incheieturi, pliul cotului, al genunchiului cat si pe antebrate, talpa. Plexul solar este iar deosebit de interesant deoarece aici se intalnesc o multime de nervi si vase sanguine. Plexul solar se gaseste intre stern si buric, este format dintr-o retea de nervi sub forma de raze solare. Palmele.si talpile asigura si ele o foarte buna penetrare si in plus sunt zone de acces usoare si mai putin intime. In ingrijirea paleativa sau in prezenta durerilor care interzic masarea corpului, sunt caile indicate.