Marit Suga

Founder Starter

Valmistume sügiseks, millised looduslikud toidulisandid valida?

2019-08-13 09:38:18

Seekord ostsin endale puhaste loodustoodete poest sellised:

D3- vitamiin, mis on immuunsuse ja luude parim kaitse, toidust ja ka päikesest seda paraku enamasti vajalikus koguses kätte ei saa.


Oomega 3 kapslid linaõliga(vegetal)- Oomega-3-rasvhapped on olulised põletikumediaatorite alandajad. Nad leevendavad ületreenimise tagajärgi, aga ka liigeste jäikust ja põletikulisi protsesse. Nad alandavad halva kolesterooli sisaldust veres. Nii tõhustavad nad südame jõudlust ja tervist, parendades samal ajal pea ja lihaste verevarustust. Täheldatud on ka keha paremat hapnikuvarustust koos hingamisteede suutlikkuse tõusuga ning nägemise paranemist, nad parendavad kognitiivset võimekust, hoiavad meeleolu positiivses toonuses, tõrjuvad eeldatavasti depressiooni ja neurodegeneratiivseid häireid ning vanadusest tulenevat kognitiivse võimekuse langust. Hea on tarbida ka näteks kanepiõli, kus oomega-6 (need on põletikueelsed) ja oomega -3 rasvhapped (põletikuvastased) on heas tasakaalus ning loobuda hüdrogeniseeritud taimsest rasvast.


Kolmandaks võtsin B-vitamiini kompleksi, mis sisaldab B1, B2, B3, B4, B5, B6 B8, folaati, B12 ning vitamiin H(D-biotiin) ning toetab organismi üldist (närvi- ja hormonaalsüsteemi, ainevahetuse, aju, lihaskonna, südame ja veresoonkonna) talitust ning vaimset jõudlust. Osaleb raku energiatootmises vähendades väsimust ja kurnatust.


Neljandaks Sipelgapuu koor: on antibakteriaalse toimega, pidurdab patogeensete bakterite, viiruste ja seente paljunemist organismis, toetab immuunsüsteemi ja tõstab vastupanuvõimet põletikulistele protsessidele.


Viiendaks taimne toidulisand magneesium, mis on filtreeritud ja kontsentreeritud mereveest saadud magneesium ja lubjastunud vetikatest kaltsiumi ja magneesiumi segu, on kergesti omandatav ja loodustoode. See vähendab väsimust, mõjub hästi liigestele ja lihastele, tasakaalustab stressi.


Kuues on taimne probiootikumi tablett, mis toetab seedeprotsesse.


Seitsmes on safrani ekstrakt, mis on närvisüsteemi toetamiseks ja hea une jaoks.

Lõpuks kompleks, mis sisaldab joodi, seleeni, tsinki, kroomi ja teisi vajalikke aineid, mida toidust piisavas koguses kätte ei saa ning mille koostisest lisasin siia alla ka foto.