Marit Suga

Founder Starter

Üks raamat, mis räägib loodusseadustest ja loomulikust tervenemisest.

2019-12-17 18:27:25

Raamat on originaalis välja antud Norras 2007. aastal kolme autori poolt : Trine Helgerud (pärit Oslost), Bent Madsen (sündinud Taanis) ja Dagfrid Kolas (pärit lääne-norrast) ning eesti keelde tõlgitud 2009.

Üha enam teadlasi ja arste aktsepteerib teaduslikke uurimusi, mille kohaselt traumaatilised elusituatsioonid peegelduvad ajus ning närvi-, hormonaal- ja immuunsüsteemis, kaasaarvatud DNA-rakkudes. 

Metameditsiin koondab mitmete valdkondade teadmised terviklikku mudelisse, mis kirjeldab haigusprotsessi tervikuna ja ka selle üksikuid faase. Mudelit võib lahti seletada viie loodusseaduse abil.

Esimene loodusseadus kirjeldab haigusprotsesside algust emotsionaalse konflikti põhjustatud shokiga.

Teine loodusseadus kirjeldab kahte faasi: konfliktifaas, kus domineerib sümpaatiline närvisüsteem ning tervenemisfaas, kus parasümpaatiline närvisüsteem.

Kolmas seadus selgitab, kuidas iga organ ja kude kummaski haigusfaasis reageerib.

Neljas seadus näitab, kuidas mikroorganismid nagu seened, bakterid ja viirused on tervenemisfaasis inimese loomulikud bioloogilised abilised.

Ning viies loodusseadus näitab, kuidas kõik haigusprotsessid toimuvad kindlal eesmärgil. See kirjeldab elu evolutsiooni printsiipi ja metameditsiini sisu.

Metameditsiin annab meile teadmised selle kohta, kuidas käivitada inimese sisemisi tervendavaid ressursse. Loodusseadustest arusaamine võib meid aidata ka vabanemisel hirmust, et äkki mul on mõni tõsine haigus või äkki haigus tuleb tagasi.

Haiguste vastu võideldes tekitame endale stressi ja see teeb meid veel haigemaks.

Raamatus on tõsielulood inimestest, kes on põdenud raskeid haigusi nagu vähk. Nad jutustavad oma loo ja kuidas nad suutsid vähist lõpuks võitu saada. Esilagu tavameditsiini abiga, kuid huljem kui vähk ikka ja jälle tagasi tuli, siis hakkasid nad otsima selle tekkepõhjusi ja alternatiivset ravi ning said aru, et vähk ei saa tagasi tulla kui ei teki uusi emotsionaalseid konflikte ega shokke. See aitas neil edasi elada tervena ja ilma hirmuta.

Huvitav on see, et osade haigete pere ja tuttavad ei teadnudki et neil on vähk, vaid ütlesid hoopis et nad näevad häbematult head ja värsked välja ega aimanud haigusest midagi. Tavaliselt arvatakse, et vähipatsiendid on väga haiged ja viletsad. See on nii nendega, kes käivad operatsioonil ja saavad kiiritus- või keemiaravi. Kunagi vaadatakse sellistele ravimeetoditele tagasi kohkumusega, kuid hetkel paljud inimesed ei tea alternatiivsetest ravimeetoditest kuigi palju.

Samuti saab raamatust teavet erinevatelt spetsialistidelt haiguste tekkepõhjuste, platseeboefekti, geenide või psühhosoomatika kohta.

Ravi tähendab metameditsiini puhul eelkõige ühenduse saamist mahasurutud tunnetega ja haiguse põhjustanud konflikti süvitsi emotsionaalsel tasandil läbi töötamist. Sellele lisanduvad veel erinevad teraapiad nagu näiteks mõtteväljateraapia, energiavälja tasakaalustamine ja tsooniteraapia. Aegajalt on hea abiks võtta ka toidulisandeid või ravimtaimi.


Kuulasin seda raamatut mõni aasta tagasi audiona. Nüüd sellest ülevaadet kirjutades hakkasin uuesti kuulama ja kuna seal on palju infot ja info on  väga sisutihe, siis on enamus jälle nagu uus.