Marit Suga

Founder Starter

Üks raamat, mis õpetab töötama energiatega, mediteerima ja oma tervendamisoskusi arendama.

2020-01-21 10:26:31

Raamat on originaalis välja antud inglisekeelsena 2016 "The Art of Spiritual Healing: Chakra and Energy Bodywork" ning eesti keelde tõlgituna 2017.

Raamat võiks sobida pigem neile, kes on vaimse tervendamisega või üldse vaimsete praktikatega juba kokku puutunud, sest ta on päris sisutihe ja suhteliselt keeruline, vähemalt minu meelest, kuid hea abimees tervendajatele. Samas võivad sellest kasu saada ka tavainimesed, kes pole varem ravitsemisega kokku puutunud.

Kuna ravitsemises on keskne osa meditatsioonil ja selles omakorda tähtis osa hingamisel, siis õpetabki raamat alustuseks erinevaid hingamistehnikaid ning kuidas nende abil jõukeskuseid ühendada ja tasakaalustada.

Teine peatükk käsitleb meditatsiooni, kolmas kaugnägemist ja kaughindamist. Sarnast teemat käsitleb ka üks teine raamat, mida siin hiljuti kajastasin ("Teadvus" Dr. Terry D. King, Phd, DMin), kus õpetati kaugvaatlust sõjaväelastele, kuid käesolevas raamatus siis tervendamise eesmärgil.

Edasistes peatükkides räägitakse põhjalikumalt erinevatest hingamistest ja joogast ning palju põnevat inimeste aura kohta. Raamat õpetab enda ja teiste aurat nägema ja vaatlema ning seda tervendama.

Juttu on ka kätega ravimisest, tšakratest ja nende puhastamisest ning ravist.

Edasi käsitleb autor juba eraldi erinevaid terviseprobleeme ja haigusi nagu depressioon, kõhuhädad, läbipõlemine, hüperaktiivsus, neerukivid, haavandiline koliit jm.

Raamatus toob autor välja mitmeid tervendamise tehnikaid, seletab lahti karma mõistet, õpetab iseloomu parandamist (distsipliin, julgus, kindlameelsus, kannatlikkus, kahju mittetekitamine jne.), räägib erinevatest massaažidest ja teraapiatest.

Ise kuulasin seda raamatut audios, sest ma käin samal ajal jooksmas, kuid tegelikult oleks sellist teost hea päriselt silmadega lugeda, sest seal on fotosid, mis õpetavad õigeid asendeid ja hoiakuid harjutuste tegemisel. Samuti ei saa joostes teha meditatsioone ega hingamisharjtusi. Raamatut on hea lugeda jupikaupa, vahepeal teha pause, et proovida erinevaid hingamistehnikaid ja meditatsiooniharjutusi. Samas sobib see raamat väga hästi rannapuhkusele kaasavõtmiseks ja enda tasakaalu taastamiseks, tehes iga kord harjutusi ka praktikas läbi.