Marit Suga

Founder Starter

Üks raamat, mida lugesin...

2020-01-02 21:33:46

Raamat on välja antud inglisekeelsena 2017 "The State of Affairs" ning eestikeelsena 2019.

Autor on ligi 30 aastat süvenenud paaride armusuhete ja kire keerukatesse üksikasjadesse terapeudi, kirjaniku, koolitaja ja lektorina. Kui ta oma esimeses raamatus uuris erootilist kirge pikaajalistes suhetes, siis iga kord selle raamatuga seoses ükskõik kus maailma otsas esinedes, kerkis tema suureks üllatuseks esile just truudusetuse teema. Nii et antud raamatus jälgib autor kire teekonda olukorras, kui seda minnakse otsima mujalt.

Raamatus toob kirjanik välja paljude paaride erinevaid probleeme seoses truudusetusega ja näitab meile kui erinevalt võivad inimesed suhtuda petmisesse ja mida üldse keegi petmiseks loeb ning lahkab erinevaid suhteprobleeme, mis võivad olla petmise põhjusteks. 

Samuti aitab raamat meil ennast paremini tundma õppida ja teisi rohkem mõista.

Paljudel inimestel algavad kõrvalsuhted ootamatult ja pärast mõnda elukriisi nagu näiteks lähedase kaotus või töökohast ilmajäämine. Inimesed ise selgitavad petmist tavaliselt sellega, et selline põnev kõrvalsuhe paneb neid tundma end elusana.

Oma vastuvõttudel õpetab kirjanik ja terapeut paaridele, kuidas taas süüdata kirge paaridel, kelle vahelt on säde kadunud, kuidas muuta kriitilised märkused palveteks ja pettumused tagasisideks, kuidas olla partneriga avameelne. Kui need sõlmed on lahti harutatud, võib paar õppida kasutama kujutlusi, et arendada naudinguid, päästa valla oma mängulisus ning õppida looma ootust ja salapära.

Lisaks räägib raamat erinevatest tänapäeva uut sorti suhetest, milliseid on väga erinevaid ja tavatuid.

Truudusemurdmine võib suhte hävitada, seda säilitada, sundida suhet muutma või luua uue suhte. Iga petmine määratleb suhte uuesti ja iga suhe ise otsustab, milline saab olema petmise pärand.

Raamat on päris mahukas ja jutustab palju erinevaid lugusid. Ise kuulasin seda audios, sest käin samal ajal jooksmas.