Marit Suga

Founder Starter

Üks raamat keha ja vaimu tasakaalust

2019-07-30 09:24:06

Raamat on välja antud inglisekeelsena 2009 "The Revolutionary Program to Restore the Body`s Natural Ability to Heal Itself", eesti keelde tõlgitud 2013.

Alustasin raamatu lugemist juba mõnda aega tagasi, kuid nüüd võtsin selle jälle ette, et edasi lugeda. Raamat on päris mahukas ja täis väärtuslikku infot. 

Raamat toob meieni mitmeid teadmisi keha toimimise, tervise , toitumise ja loomuliku tervenemisvõime kohta.

Autor on sündinud Uruguays 1964 juudi perekonnas. Juba varakult teadis ta et tahab saada arstiks ja aidata inimeste vaevusi leevendada, aidata neil tervislikumalt ning kauem elada. Seepärast läks ta õppima meditsiinikooli ning otsustas hiljem saada kardioloogiks. Pärast lõpetamist sai ta interni koha New Yorgis ülikooli haiglas Manhattanil, kus ta õppis veel 3 aastat sisehaigusi. Olles enne harjunud vaikse elutempoga linnakesega, kus toitu osteti kohaliku põllumehe poest ning kogu pere sõi koos õhtust, pidi ta nüüd kohanema kiire elutempoga Manhattanil koos kiirtoidu ja meeletu elutempoga. Ta hakkas kaalus juurde võtma ja aastaaegade vahetumisel aevastama allergite tõttu, oli väsinud, kuid ei saanud und. Tervise halvenemise kohta mõtles ta, et kui lõpetab, küll siis tervis jälle taastub.  3 aasta pärast jätkas ta kardioloogia alal kogemuste saamist Lenox Hilli haiglas Manhattanil  juhtides kardioloogia intensiivravi osakonda ning vastutuse suurenedes lisakilod muudkui kogunesid, allergia muutus väga tugevaks ja seedimine ei toiminud. Spetsialisti diagnoos oli ärritunud soole sündroom, mille puhul suurt midagi teha ei saanudki peale sümptomite kontrolli all hoidmise erinevate ravimite abil. Keegi ei olnud temalt kunagi isegi küsinud, mida ta sööb ja ka ta ise polnud toitumise alal õpetust saanud. Varsti lisandusid valud rinnus, depressioon ning häirivad sundmõtted. Lõpuks läksid probleemid nii hulluks, et tuli abi otsida psühhiaatrilt, kes ütles et tema keemiline tasakaal on häiritud, aju ei tooda piisavalt serotoniini, ning kirjutas talle antidepressandid. Arsti juurest lahkudes mõtles ta, et kuidas küll ta rakud said unustada oma keemia, kuidas nad tasakaalutuks muutusid?

Ta käis ka teise psühhiaatri juures, et küsida lisaarvamust, kes seletas veidi rohkem seratoniinivaeguse kohta ajus, kuid põhjusi, miks sellised asjad juhtuvad, ei saanud kusagilt teada. Seepärast hakkas ta omal käel uurima erinevaid raamatuid, alustades psühhiaatria ja psühholoogia-alastest, jätkates eneseabi ja new agega ning jõudes idamaade filosoofiani ning jooga ja meditatsiooni praktiseerimiseni, sest meditatsioon ongi ju mõtete vaigistamine.

Nüüd tuli leida oma meditatsiooni õpetaja, mis polnud kerge ülesanne, kuid üks sõber soovitas talle head spetsialisti ning nii viis tema tee teda meditatsioonikooli, mida juhtis India meditatsioonimeister. Autor jätkas raamatute lugemist ja meditatsioonitehnikate omandamist, lugedes läbi kõik tolle õpetaja kirjutatud raamatud ja ka tema õpetaja kirjutatud. Nii muutus ta elu kurss igaveseks ja oma raamatus annab ta kompaktselt edasi enda kogemusi ja teadmisi kõige omandatu kohta, mis hõlmab terviseplaani, puhastumist, toitumist, keha sisekliimat, geenide mõju ja palju muud. 

Ise kuulan seda jätkuvalt audiona, sest nii saan samaaegselt jooksmas käia.

5