Marit Suga

Founder Starter

Üks enesearngu raamat, mille on kirjutanud Louise Hay ja Robert Holden, välja antud 2015. aastal.

2019-05-24 05:53:01

Mina lugesin seda praegu, sest eestikeelne tõlge anti välja 2018 ja kuna ma kuulan raamatuid audiona sel ajal kui jooksen, siis võtsin selle kohe ette kui audioversioon välja tuli. Louise Hay on mulle juba tuntud kirjanik, olen siin blogiski tema raamatuid kajastanud.

"Elu armastab sind" on üks Louise Hay armastatumaid tunnuslauseid või südametarkuseid, mis iseloomustab tema elu.

Antud raamat on Robert Holdeni ja Louise Hay vahelise vestluse vili. 

"Elu armastab sind" on otsing, mis avab sulle sinu tõelise mina. See vaatleb lähemalt sinu suhet maailmaga, küsib sügavaid küsimusi reaalsuse olemusest.

Viimastel aastatel on teadus avastanud uusi viise maailma nägemiseks - maailm ei ole kõigest füüsiline ruum, vaid ka vaimuseisund. Universum on pigem üks suur mõte kui üks suur masinavärk. Louise ja Robert usuvad, et maailma põhiline ehituskivi ei ole aatom vaid armastus. Ning see pole emotsioon, vaid pigem loominguline printsiip, mis on universaalne, heatahtlik ja intelligentne. Selline on ka meie tõeline loomus. 

Raamatus on 7 peatükki ja igaüks neist lõpeb vaimse harjutusega, mis aitab kinnistada teooriat kogemuses. Lisaks seitsmele põhiharjutusele leidub hulgaliselt muid harjutusi ning meditatsioone.

Esimene peatükk selgitab, milline on nn peegliprintsiip, mille kohaselt peegeldab meie kogemus maailmast meie suhet iseendaga. Me ei näe asju sellistena, nagu need on, vaid nagu me ise oleme. 

Teine peatükk "Oma elu jaatamine" räägib sellest, kuidas lapsepõlve kogemused meid hiljem mõjutavad. Raamat palub meid kaaluda võimalust, et elu ei tauni meid, ei kritiseeri ega mõista meid hukka.. Me kannatame iseenda vaimuseisundite all.

Kolmas peatükk "Järgne oma rõõmule" on sisehääle kuulamisest. "Elu armastab sind" ei tähenda, et sinu tahtmine peab peale jääma, vaid et sa ei tohi endale ette jääda, kui elu tahab sulle pakkuda parimat võimalikku asjade käiku või lahendust.

Neljas peatükk on "Minevikule andestamine ja seal käsitletakse mõningaid tavalisi takistusi, mis ei lase elul meil armastada.

Viiendas peatükis " Ole tänulik praegu" seletab lahti nn baasilise usalduse printsiipi, mis on psühholoogide arvates elulise tähtsusega nii lapse arengus kui ka täiskasvanu elus. Me sünnime baasilise usaldusega, mis on teadmine, et me oleme osa loodud maailmast ning meid toetab armastav ja helde Ühtsus, et elu pole miski, mis juhtub meiega, vaid see juhtub meie jaoks.

Kuues peatükk "Õpi vastu võtma" keskendub budistlikule heatahtliku universumi teooriale ning selle peatüki vaimseks harjutuseks on tänulikkuse päeviku pidamine, mille eesmärk on aidata meil paremini mõista, kuidas elu meid praegusel hetkel armastab.

Seitsmendas peatükis "Tuleviku tervendamine" räägitakse sellest, et kõige sügavamal tasandil on meie elu eesmärk olla armastav peegel maailmale. Meie elu siht pole kõigest lasta elul end armastada, vaid ühtlasi armastada elu ka vastu. Me oleme siin, et maailma armastada.


Üks meeldejäävamaid ütlusi raamatust oli mulle, et mida iganes sa mõtled ja välja ütled, kõik on afirmatsioon ehk kinnitus et just nii lähebki. Sellepärast on tark jälgida oma mõtteid ja väljaütlemisi.

Louise Hay raamatud on kõik olnud hea lugemine, see raamat siis Robert Holdeni poolt kirja pandud.

5