Marit Suga

Founder Starter

Raamat, mis räägib soovide täitumise saladustest.

2019-07-11 09:05:09

Eestikeelsena on raamat välja antud 2018. Teos on väike, kuid sisutihe. Kirjanik annab meile juhiseid nähtava maailma loomiseks ning räägib soovide täideviimise kunstist.

Teadmised teadvuse seadustest ja selle kasutamise toimeviisidest võimaldavad meil saavutada kõike, mida elus soovime. Teadvust võib võrrelda vooluga, mis on jagatud kaheks - teadlikuks ja alateadlikuks. Teadvuse seadusega targalt ümber käimiseks on vaja mõista nende kahe omavahelist suhet. Teadlik mõistus tegeleb tulemusega, alateadlik on umbisiklik, valimatu ning tegeleb loomisega. Teadlik mõistus genereerib ideid ja saadab need alateadvusse, mille järel see võtab ideed vastu ja annab neile vormi ning väljenduse. Alateadvus ei loo ideid, kuid võtab tõena omaks need, mida teadlik mõistus tõesena tunneb. Seetõttu on inimesel, kel on võime kujutleda ja tunda ning vabadus valida mõtteid, mida mõelda - kontroll loomise üle. Kontroll alatedvuse üle saavutatakse mõtete ja tunnete kontrollimise kaudu. Ideed sisendatakse alateadvusse tunde abil. mitte ühtegi mõtet ei saa tunnet tundmata alateadvusse sisendada. Kuid kui seda tehakse tundega, peab see leidma väljenduse. Tunne on ainus mõtete edastamise vahend alateadvusse. Seepärast on väga kasulik õppida oma mõtteid ja tundeid kontrollima. Tunnete kontrollimine pole mõeldud nende allasurumiseks või vaoshoidmiseks, vaid pigem enda distsiplineerimiseks, et kujutleda ja omaks võtta või kanda endas ainult õnnelikkust toetavaid tundeid. Tunnete kontrollimine on täisväärtuslikuks ja õnnelikuks eluks kõige olulisem. Seepärast ei tasu keskenduda teiste ega ka enda puudustele ega kanda endas muid negatiivseid mõtteid. Alateadvus hakkab täide viima mitte seda, mida me mõtleme, et tahaks et juhtuks, vaid seda, mida tunneme. Kui oleme juba ette oma soovi täitumise üle õnnelikud ega ei karda et äkki see ei lähe täide, siis hakkab alatedvus otsima viisi, et meie soov saaks täituda. 

Kuna raamat on väga sisutihe, kuid samas kompaktne ja väike, siis saab selle küll ühe õhtuga ilusti äbi loetud, kuid võib hilem veel uuesti lugeda, sest iga kord leiab sealt veel midagi põnevat, mida endale teadvustada ja meelde jätta.

1