Marit Suga

Founder Starter

Raamat elust, tervisest, sisemisest jõust, tervendavatest meditatsioonidest

2019-08-07 09:49:48

Louise L. Hay raamatuid olen ennegi lugenud, käesolev teos on inglisekeeldena välja antud 1991 "The Power Is Within You". Eestikeelsena ilmus see 2004 ning on kirjutatud jätkuna raamatule "You Can Heal Your Life".

Louise L. Hay ei pea end tervendajaks, vaid vaheastmeks eneseavastamise teerajal, aidates inimestel kõrvaldada oma teelt blokeeringuid, et nad võiks ennast armastada, ükskõik millistes oludes nad parasjagu ei viibiks, mis ei muuda probleeme olematuks, vaid muudab seda, kuidas me neile reageerime.

Kirjanik on aastaid tegelenud nõustamisega, viinud läbi seminare ja intensiivõppeprogramme ning kirjutanud mitmeid raamatuid.

Louise L. Hay jaoks tähendab valgustatus minemist enda sisse, teadmist, kes me tegelikult oleme ning et oleme end armastades suutelised muutma asju paremaks. Ennast armastada pole sugugi isekas, vaid see teeb meid nii puhtaks, et sellest armastusest jätkub ka teiste jaoks. Armastus on jõud, tänulikkus, siduv tegur, mis hoiab maailma koos ja paneb selle liikuma.

Paljud inimesed kahjuks ei saa ennast armastada enne kui on kaalust alla võtnud, palgakõrgendust saanud, kavaleri leidnud või töö leidnud ning muud taolist. Inimesed seavad sageli armastusele tingimusi, kuid tegelikult võime me armastada ennast sellistena nagu oleme!

Raamat käsitleb selliseid teemasid nagu järgnemine sisemisele häälele, väljaöeldud sõna jõud, vanade salvestuste ümberprogrammeerimine, hüvede vastuvõtmine, loovuse väljendamine, mineviku vabakslaskmine ning mitmeid teisi. Lõpus on meditatsiooniharjutused enda ja planeedi tervendamiseks.

Teos räägib ka laste kasvatamisest ning annab häid näpunäiteid teismelistega suhtlemise kohta, seletades lahti tuntud tõde, et lapsed õpivad eeskujust - nad ei tee seda, mida neil kästakse teha, vaid seda, mida ees tehakse. Ja mida rohkem täiskasvanu endast ja teistest lugu peab ning end armastab, seda paremini oskavad lapsed otsustada, millest ja kellest eeskuju võtta.

Veel soovitab ta koostada kõigil pere liikmetel nimekirja oma lähi- ja kaugematest eesmärkidest, et anda noortele inimestele midagi positiivset, mille poole püüelda.

On juttu küpsemisest ja vananemisest, kuidas sellega toime tulla, kuidas tunda end suurepäraselt ka kõrges eas. Et meie vananemine ei sõltu geenidest vaid  meie ajus töötavast bioloogilisest kellast, See mehhanism määrab, millal ja kuidas me hakkame vananema, kusjuures kella reguleerib suuresti meie suhtumine vanaks saamisse. Kui näiteks arvad, et 30 on keskiga, siis päästab sinu kehas asuv kell valla bioloogilised muutused vananemisprotsessi kiirendamisesks kui saad 35. Loeb ka see, kuidas suhtud vanainimestesse, sest kõik tuleb ju ringiga tagasi ja samamoodi suhtutakse siis  ka sinusse kui oled vanem.

Kuid kogu maailma teooriad on kasutud, kui pole tegutsemist, positiivseid muutusi ja tervenemist. Sellepärast on taolisi raamatuid hea aegajalt uuesti üle lugeda, tuletades endale nii meelde teadatuntud tõdesid kui õppida palju uut ning meenutada endale ka nende teadmiste ellu rakendamist.