Marit Suga

Founder Starter

Deepak Chopra raamat keha ja vaimu terviklikkusest

2019-07-15 08:13:54

Raamat räägib ajurveda toimest inimesele ja keha-vaimu meditsiinist, mis vabastab stressist ja võimaldab inimestel kogeda oma sisemist energiavälja ja loovust.

Ajurveda ajatu tarkus ja nüüdisaegse füüsika edasijõudnumad teooriad viitavad sügavamale reaalsusele, näidates universumit igavese lõpmatu potentsiaali väljana, mida me võime rakendada tervendamiseks ja muundamiseks.

See raamat on uuendatud väljaanne, kus tutvustatakse uusi ravimeetodeid, mis on Chopra Center´is (see on kliinik, mis asub Californias) patsientidele kasulikuks osutunud.

Raamatus õpetatakse meditatsioone ja visualisatsioone, räägitakse tervislikust toitumisest ja ravimtaimedest. Kuid eelkõige on see "Täiusliku Tervise" väljaanne kavandatud praktiliseks ja kasutajasõbralikuks raamatuks.

Raamat tutvustab ennetava meditsiini ja tervisliku eluviisi süsteemi, mida nimetatakse ajurvedaks. 5000 aastat vana Indiast pärit sõna "ajurveda" koosneb kahest sanskritikeelsest sõnatüvest "ajur" - elu ja "veda" -teadvus või teadus ehk siis "eluteadus" või elutee teadmus". Ajurveda eesmärk on näidata, kuidas me oma elu saame mõjutada, muuta, pikendada ja juhtida nii, et haigused ja vanadus seda ei segaks.

Ajurveda puhul alustatakse ravi inimese kehatüübi määramisega. Sanskriti keeles on kehatüüp " prakriti", mis tähendab loomust. Ajurveda kehatüüpi võib võrrelda ehitusplaaniga, sealt ilmnevad üldjoontes kõik kehasse kodeeritus kalduvused. Kui ajurveda arst teeb kindlaks kehatüübi, saab ta öelda, milline toit, kehalised harjutused ja ravimenetlused meid aitavad, millistest pole meie puhul kasu ja mis võivad koguni kahju tuua.

Raamatus on põhjalikud ajurveda tüüpide kirjeldused ja testid, mis aitavad meil suurepäraselt ka ise oma kehatüübis selgust saada ja hakata rakendama ajurvedat. 

Raamat on kirjutatud väga põnevalt, kaasates palju teadmisi moodsast meditsiinist, füüsikast ja muust huvitavast. See on taaskord raamat, mis on sisukas, suhteliselt paks ja seda võib uuesti ja uuesti lugeda.